Foto: Karl Liljas

Kammarkören Högalid

Vi är en blandad kör som jobbar på avancerad nivå med både a cappella- och orkesterrepertoar inom Högalids församling på Södermalm. Kören består av erfarna körsångare som har höga ambitioner och ständigt vill utvecklas. Vi deltar aktivt i församlingens musikliv och varje år framför vi ungefär 6 konserter och ett antal högmässor.  

Repertoar

Kören har en bred repertoar, från renässansen till uruppförande av nyskriven körmusik. Under säsongen 2022-2023 framfördes bl a verk av Georg Friedrich Händel, Marc-Antoine Charpentier, Johann Joseph Fux, Olivier Messiaen, Benjamin Britten och James Macmillan dessutom uruppförde kören Högalidsmässan av Matthew Peterson som är ett beställningsverk till kyrkans återinvigning och 100-års jubileet.

Under våren 2024 kommer kören bla framföra

  • Alessandro Scarlattis ”Magnificat a 5”, Domenico Scarlattis ”Stabat mater a 10” samt Arvo Pärts ”Magnificat” - 17e mars
  • Engelsk och Svensk folkmusik från nu och då. Konserten kommer också framföras i Stora Tuna samt Leksands kyrka. - 26e maj

Kammarkören Högalid är en kör

  • för dig som vill musicera tillsammans med andra på en hög nivå
  • där du tar ett eget och långsiktigt ansvar för din egna och körens utveckling
  • där du erbjuds en kombination av hög konstnärlig nivå, intressanta produktioner och god social gemenskap

Vi välkomnar gärna körsångare med god notläsningsförmåga, bra gehör och möjlighet till självstudier. Vi ser det som självklart att du vill utvecklas tillsammans med oss!
Vi repeterar på torsdagskvällar 18.30 - 21.30 i Högalids församlingshus.

Följ oss på Facebook och Instagram för mer information

Kontakt

Kontakta vår körledare Benedikt Melichar om du är intresserad av att sjunga med oss.

Glad man som sjunger

Provsjungning

Träffa en körledare för att hamna i rätt kör eller söka till en specifik grupp.