Kyrkogården i Fellingsbro

Begravning

"Känn ingen oro. Tro på Gud, och tro på mig. I min Faders hus finns många rum." (Jesus i Joh 14:1-2)

Frågor om livet och döden har alltid följt människan. När någon i vår omgivning dör reagerar vi med sorg, men kanske också med förtvivlan. Det är alltid viktigt att få ge uttryck för sina känslor.

Begravningsgudstjänsten är ett tillfälle då vi tillsammans får vända oss till Gud med våra frågor inför livet och döden, men också med den tacksamhet vi känner över det som en människa fått betyda under sitt liv. Begravningsgudstjänsten är ett tillfälle att ta avsked men vill samtidigt ge hopp. Gudstjänsten är också en påminnelse om att Gud aldrig överger oss.

Anmälan om begravning kan ske genom begravningsentreprenör, eller direkt till Pastorsexpedition/Församlingskontoret på tel. 0581-37850.

Den präst som kommer att leda begravningsgudstjänsten hör sedan av sig till de närmast anhöriga för att boka ett samtal.

Begravningsgudstjänsten är kostnadsfri för alla kyrkotillhöriga.

Solist till begravning 

Önskar ni en solist till er begravning? Våra kyrkomusiker har ett brett kontaktnät med både sångare instrumentalister i olika genre och förmedlar gärna kontakt med solister. Arvode till solisten tillkommer.

Mer information

Kontakta pastorsexpeditionen på telefon 0581-378 50

Läs mer om begravning i Svenska kyrkan

Våra församlingshem

Vid dop, vigsel och begravning kan du boka våra församlingshem för dop- och bröloppsfest eller minnesstund. Att hyra våra församlingshem i samband med dop, vigsel eller begravning är kostar 300kr.

Klockargården

Vårt församlingshem Klockargården ligger invid Fellingsbro kyrka. Stora salen är utrustad för 60 personer.

Näsby församlingshem

Vårt församlingshem i Näsby ligger precis öster om kyrkan på Centralvägen 90. Stora salen är utrustad för 35 personer.

Bokning

Bokning sker genom pastorsexpeditionen, tel. 0581-37850, som även kan svara på frågor om övrig uthyrning.

Ni ansvarar själva för att städa och återställa möbleringen i lokalen. Vi bristfällig städning debiteras kostnad för att städa lokalen. Vid uthyrning ska lokalen vara utrymd senast kl 22.00. Observera att servering av alkohol ej är tillåtet i våra lokaler.