Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg Webbplats

Dop

I dopet lovar Gud att vara med oss varje dag. Det är en handling som vill göra Guds kärlek tydlig - en stor och viktig handling och samtidigt mycket enkel.

I dopet tydliggörs att vi är en del av den kristna gemenskapen. Dopets stora gåva är Jesu löfte att alltid vara med oss. Detta löfte får vi i alla åldrar leva i tro och tillit till.

Dopet har ingen ålder

Man kan döpas när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen. I samband med dopet får du tala med en präst om tro, liv och dop. En del ungdomar döps i samband med konfirmationen.

Spontandop

Kom som du är och bli döpt samma dag. Varje år anordnas flera drop in-dop i våra kyrkor.

Boka dop

Ett dop kostar ingenting och du bokar på pastorsexpeditionen. Om du vill hyra någon av våra lokaler för dopkalas kostar det 500 kronor, inklusive porslin.
Vi erbjuder dopklänningar för utlåning utan kostnad.

Pastorsexpedition Helsingborgs pastorat