Kulturföredrag - TorsdagsTräffen

TorsdagsTräffen är Svenska kyrkans föreläsningsprogram som sträcker sig över litteratur, formgivning, konst, historia, och samhälle. Vårt utbud baseras på de kontakter vi har - och du får gärna bidra med tips på intressanta personer att bjuda in.

11 FEBRUARI   Mode som konstform Desirée Köster - kreativ direktör

Desirée Köster har bott i London sedan 1991 och är direktör och kreativt ansvarig vid Desirée Köster Couture Ltd. Desirée skapar unika bröllopsklänningar och damkläder till måttbeställning.

Med sin kreativa tillskärning och komposition av kvalitetstyger skapar Desirée innovativa effekter som visar att mode verkligen är en konstform i sin egen rätt. Desirée skapar för moderna kvinnor som vill kombinera exklusiv elegans med bekvämlighet.

Under många år arbetade hon med modeskapare i London, till exempel Bellville Sassoon, Ritva Westenius och 2012 som chefsömmerska och handledare till Her Majesty the Queen på Buckingham Palace.

10 MARS   Signs & symbols in art Valerie Woodgate, konsthistoriker
I mars får TT åter besök av den vältaliga konsthistorikern Valerie Woodgate, som denna gång, efter önskemål från oss, ska tala om "Signs and Symbols in Art".

Liksom vid hennes tidigare besök kommer Valeries föredrag att vara rikt illustrerat med många bilder av känd konst. Föredraget är på engelska.

14 APRIL   Om kärlek i ett iskallt Sverige Marie Bennett, författare
Marie Bennetts debutroman Hotell Angleterre, vilken utspelar sig i Sverige under andra världskriget, kom ut på Wahlström och Widstrands förlag 2015 och blev vald till månadens bok i bokklubben Månadens Bok i juli samma år. Publiceringsrättigheter har även sålt till Norge, Frankrike och Polen.

Marie kommer att berätta om sin bok samt om de verkliga historierna som ligger som grund för Hotell Angleterre. Hon kommer också att prata om historiska romaners status i Sverige jämte England - och om vikten av att minnas vår historia.

12 MAJ save the date

9 JUNI save the date

Det här är TorsdagsTräffen
Träffar för svenskar en gång i månaden. När vi är i Ulrika Eleonora kyrka inleder vi med veckomässa 11.30, därefter börjar föredraget klockan 12.

Tvårätters lunch med vin serveras omkring klockan 13.
Program och lunch kostar £15 och betalas på plats.

Anmäl dig senast tisdagen före på 020 7723 5681 eller e-post office@swedishchurch.com

TT-kommittén består av Annika Hughes, AnnMari McDougall, Eva Helena Monson, Camilla Persson och Kerstin Ullström Harris.