Svenska kyrkan i London

Svenska kyrkan i London Besöksadress: Church of Sweden, 6 Harcourt Street, - London GB-W1H 4AG Telefon: +44(20)77235681 E-post till Svenska kyrkan i London Webbplats

Kulturföredrag - TorsdagsTräffen

TorsdagsTräffen är Svenska kyrkans föreläsningsprogram som sträcker sig över litteratur, formgivning, konst, historia, och samhälle. Vårt utbud baseras på de kontakter vi har - och du får gärna bidra med tips på intressanta personer att bjuda in.

14 APRIL   Om kärlek i ett iskallt Sverige, Marie Bennett, författare
Marie Bennetts debutroman Hotell Angleterre, vilken utspelar sig i Sverige under andra världskriget, kom ut på Wahlström och Widstrands förlag 2015 och blev vald till månadens bok i bokklubben Månadens Bok i juli samma år. Publiceringsrättigheter har även sålt till Norge, Frankrike och Polen.

Marie kommer att berätta om sin bok samt om de verkliga historierna som ligger som grund för Hotell Angleterre. Hon kommer också att prata om historiska romaners status i Sverige jämte England - och om vikten av att minnas vår historia.

12 MAJ   Petra Börner, illustratör och konstnär
Petra började sin bana som modedesigner, efter att ha utbildat sig på  Central St Martins. Efter några år i branschen växlade hon från mode till att mera satsa på illustrationer och konst. Idag har hon även en växande kärlek till keramiken och tillverkar allt från konstverk till fantastiska skulpterade vaser. Petra ställer ut illustrationer samt en matta i kyrkans café med vernissage 26 april. Utställningen pågår till 24 juni.

9 JUNI utflykt med picnic till Eltham Palace
Eltham Palace är ett medeltida kungligt slott med en särskilt magnifik bankettsal. Numera är slottet mest känt för sin enastående Art Deco miljö sedan miljonärsparet Stephen och Virginia Courtauld lät inreda slottet som sin bostad på 1930-talet, då de använde sig av samtidens bästa designers, även från Sverige.Vi möts kl. 11.00 vid gift shopen och räknar med att äta vår picnic i slottsparken ca kl 13.00.

Till Eltham Palace kan man antingen åka tåg, från Charing Cross Station till Eltham (zone 4) varje halvtimme, vilket tar ca en halv timme: det går tåg kl. 09.32 och kl. 10. 02.  Därefter en lång promenad eller buss till slottet.  Eller man kan åka tunnelbana/tube med Jubilee Line till North Greenwich och därifrån med buss 161 (ca. 20 min.) till Eltham Palace. Det finns också en stor gratis parkering för den som väljer att köra dit med bil.

Anmälan (bindande) senast 27 maj. Kom ihåg att säga vid anmälan om du har English Heritage kort.
Kostnad  £15/person; för medlemmar av English Heritage, endast £5 OBS!  Kom ihåg att ta med medlemskort.

Det här är TorsdagsTräffen
Träffar för svenskar en gång i månaden. När vi är i Ulrika Eleonora kyrka inleder vi med veckomässa 11.30, därefter börjar föredraget klockan 12.

Tvårätters lunch med vin serveras omkring klockan 13.
Program och lunch kostar £15 och betalas på plats.

Anmäl dig senast tisdagen före på 020 7723 5681 eller e-post Anna Södergård

TT-kommittén består av Annika Hughes, AnnMari McDougall, Eva Helena Monson, Camilla Persson och Kerstin Ullström Harris.