Konfirmander tar emot nattvarden vid altarringen, belysta av solen genom fönstret.
Foto: Hali Liddell

Konfirmation

Vem är du? Vad spelar roll i ditt liv? Vad är viktigt för dig? Under tiden som konfirmand får du tid för det som är viktigt i livet – både det lekfulla, roliga, och det allvarliga.

Funderar du på livet, kärleken, Gud, döden, framtiden, relationer, vänskap, sorg och glädje? Då erbjuder konfirmandtiden dig en möjlighet att lära känna dig själv, ta reda på vad du tänker, vad du tror på och vad du står för. I samtal och diskussioner, men också i praktiska övningar och aktiviteter får du möjlighet att utmana dig själv i tanke, ord och handling. Du får ställa alla frågor du vill. Det finns tid för både allvar och lek. Att vara konfirmand innebär gemenskap, att ha kul tillsammans och möjlighet att få nya vänner!

För att bli konfirmand behöver du inte ha en tro på Gud, men kyrkan vill ge dig en chans att ta reda på vad den kristna tron handlar om.

Ett minne för livet

Vi hoppas att tiden som konfirmand ska bli ett minne för livet. Att du har fått svar på dina frågor, fått nya kompisar, haft jätteroligt och att du har lärt dig mer om Gud, livet och världen. Kanske är kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.

I S:t Staffans församling har vi några olika konfirmationsgrupper och vi hoppas att du ska hitta någon som passar.  
Vi ser fram emot att få lära känna just dig!

Konfirmation 2023/24

Inbjudan skickas med post till döpta församlingsbor födda 2009. Om du inte har fått någon inbjudan hemskickad är du ändå hjärtligt välkommen att anmäla dig!

Alla alternativ är kostnadsfria.

Tisdagar med dagläger

Detta är alternativet för dig som redan har ett späckat schema och inte är så sugen på att åka iväg på läger med flera övernattningar. Vi träffas varannan tisdag i församlingsgården kl 18.00–20.00. Dessutom har vi två dagläger utan övernattning – ett under hösten och ett under våren.
Förbered er redan nu:
Dagläger på höstterminen (datum inte klart)
Dagläger på vårterminen  
(datum inte klart)
Konfirmation
4 maj 2024 i Esarps kyrka.

Torsdagar med Stockholmsresa

Vi träffas varannan torsdag i församlingsgården kl 18.00–20.00. Under påsklovet åker vi iväg fyra dagar på läger till Stockholm och kombinerar storstadsupplevelser med konfirmationsläsning.
Förbered er redan nu:
Kick off med övernattning: 21–22 oktober
Läger i Stockholm:
24–27 mars
Konfirmation:
18 maj 2024 (gruppen udda veckor) 25 maj 2024 (gruppen jämna veckor), båda i Esarps kyrka

Sommar med ridning

Detta är alternativet för dig som vill konfirmeras på sommaren. Vi träffas varje vardag de tre första veckorna på sommarlovet 2024 kl 10.00– ca 15.30. På förmiddagarna är vi i församlingsgården och på eftermiddagarna i stallet. Detta sker i samarbete med Staffanstorps ridsportförening. Inga förkunskaper krävs. Begränsat antal platser och därför gäller först till kvarn. Vi reserverar oss för ändringar som ligger utanför vår kontroll.
Förbered er redan nu:
Övernattning hos Staffanstorps ridsportförening 2 dygn
Konfirmation: 6 juli 2024 i Esarps kyrka

Vid frågor hör av dig till susanne.herslow@svenskakyrkan.se,
eller expeditionen: 046-274 25 00, ststaffan@svenskakyrkan.se

Prata med oss om konfirmation

    Mer om konfirmation på Svenska kyrkans gemensamma sidor

    Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

    Konfirmation

    Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

    Ungdomar som sitter på rad och pratar och ler.

    Hitta konfirmation

    Sök efter en konfirmationsgrupp eller ett konfirmationsläger som passar dig och dina intressen.