Musik

Sång och musik har en stor del i kyrkans verksamhet. I varje andakt och gudstjänst ges möjlighet att sjunga tillsammans. Ibland är det gudstjänster och arrangemang med extra mycket sång och musik. Ta vara på dem och kom och delta i sången.

Församlingens musikverksamhet består bl.a. av Kyrkokör,  Alla-Kan-Sjungakör, Barnkören Tonjägarna, Luciakör, musikandakter, musikgudstjänster samt viss konsertverksamhet. Musikaliska inslag finns dessutom i en del av våra Torsdags-caféer varannan vecka i Åstorpsgården,  vid våra minnesstunder på Brattska gården varje vecka.


Körerna

Kyrkokören är ett trevligt och välsjungande gäng som träffas varje onsdag kl 18.30 - 20.00 för övning och trevlig gemenskap. I kyrkokören sjunger de som har lite mer kör- och notläsningsvana.

Alla-Kan-Sjungakören är också ett trevligt och välsjungande gäng. Vi träffas varje tisdag kl 18.00 - 19.30 för övning och trevlig gemenskap. I den här kören finns bara ett krav - du ska tycka om att sjunga.

Tonjägarna för barn från förskoleklass upp till åk 4. Vi träffas varje onsdag kl 16.00 - 16.45. 

Det finns många studier som visar att vi människor mår bra av att sjunga: syresättningen av blodet ökar, andningsmuskulaturen tränas, kroppen får inre massage och lungkapaciteten ökar. När vi sjunger använder vi samma muskler som vid gråt och skratt, gäspningar och hostningar. Sången får oss att må fysiskt bättre och hjälper oss att tänka ljusare tankar. Sjunger vi dessutom i grupp/kör så mår vi ännu bättre. 

Alla församlingens körer träffas i Åstorpsgården.

Välkommen med i någon av våra körer.
Karin Milton