Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 96 00 E-post till Svenska kyrkan

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Röster från tidigare deltagare


"Det är lätt att vifta bort saker man läser eller ser på TV men att komma ner och faktiskt se hur vardagen ser ut i Tanzania öppnade både ögon och sinne.

Jag har insett vilken enorm skillnad det är mellan att veta och att faktiskt FÖRSTÅ hur olika våra liv kan se ut och varför. En kyrka behöver inte fungera exakt likadant överallt för att uppfylla sitt syfte, tvärtom. Det finns så mycket våra samhällen kan lära av varandra: det finns inget som säger att det ena är bättre än det andra. ·        

Det finns så mycket våra samhällen kan lära av varandra

Sverige är idag ett samhälle där prestationer och konsumtion är på tok för viktigt. I Tanzania fick jag leva en vardag där så inte är fallet och insåg hur lätt det är att glömma bort vad som egentligen är viktigt här i livet: familj, vänner och att basera valen på vad som skänker en mest lycka snarare än till exempel pengar. ·        

Vi har alla våra olikheter men det viktiga är de likheter som förenar oss: vardag, tro, drömmar och livet självt! Ingenting är konstigt, bara annorlunda!"

Alexsandra Hallén, utbytesdeltagare i Tanzania hösten 2013 

Sammanfattningen och sensmoralen av det hela är min lycka. Det här är det bästa jag gjort i mitt liv. Hittills.

Joakim Book Jönsson var i Costa Rica.

Man kan lära sig fakta om ett annat land via böcker och internet, men att möta en människa från ett annat land är oslagbart.

Elsa Rehnström var i Filippinerna.

I NÅGON ANNANS VARDAG - En blogg om utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan