Landskrona församling

Landskrona församling Besöksadress: Artillerigatan 4, 261 33, Box 364, 26123 Landskrona Telefon: +46(418)57400 E-post till Landskrona församling Webbplats

Ett bröllop är en fest till kärleken och ett minne för livet.

Inför Gud och i denna församlings närvaro frågar jag dig ...

Att gifta sig är att säga ja till ett liv tillsammans. Vigseln har juridiska konsekvenser, men framförallt är det en gudomlig gåva. Den rymmer personliga löften, bön för de nygifta och Guds välsignelse.

Stort eller litet, praktfullt eller enkelt. Ni väljer!

att tänka på

• Kyrkotillhörighet
    För att kunna gifta sig i Svenska kyrkan måste en av de blivande makarna vara kyrkotillhörig.
  • Hindersprövning
    Intyg om hindersprövning får man genom att kontakta Skatteverket. Intyget gäller i fyra månader och ska lämnas till vigselprästen eller till vår församlingsexpedition, senast två veckor före vigseln.

när och var?

Man kan själva välja i vilken av våra kyrkor som vigseln skall ske. I Landskrona finns möjlighet till vigselgudstjänst i kyrka eller församlingshem som regel alla dagar.
På lördagarna har vi fasta tider för vigsel i nästan alla våra kyrkor, kl 13, 14.30 och 16 samt på söndagar kl 12. Naturligtvis kan vigsel även ske mitt i veckan.

När det gäller S:t Ibbs kyrka på Ven samt Vadensjö och Säby kyrkor gäller andra tider beroende på tid på året. Kontakta församlingsexpeditionen, 0418-547 00 för att veta mer.

Vigselsamtal

Före vigseln kontaktas man av den präst som ska förrätta vigseln. Detta samtal kallas för vigselsamtal. Här går man igenom gudstjänstens olika moment, samtalar om vilka texter och psalmer man vill ha. Prästen får en chans att lära känna brudparet bättre och utgör en bra grund för vigseltalet i gudstjänsten.

Kostnad

Att vigas är alltid gratis om det sker i Svenska kyrkans ordning. Däremot bekostar brudparet själv extra musik, till exempel en sångsolist och extra utsmyckning av kyrkan.

Ja, vi vill boka vigsel!