Borgsjö-Haverö Församling Besöksadress: Bankgatan 3, 84132 Ånge Telefon: +46(690)12455 E-post till Borgsjö-Haverö Församling Webbplats

Kyrkorådet

Kyrkorådets uppgift är att vara församlingens styrelse. Rådet anger församlingens mål utifrån kyrkans tro och bekännelse. Det har gjort en målskrivning för församlingen - församlingsinstruktionen - som används för att sätta upp konkreta mål.

Ordförande i kyrkorådet är Leif Byqvist, (S), 070-328 76 21.

Sune Sjödin, vice ordförande (S)
Carl-Eric Frost (S)
Åsa Eriksson (S)
Jonny Jonsson (S)
Sonja Martinsson (S)
Sigbritt Hedlund (S)
Margareta Ahnlund (POSK)
Tord Sundqvist (POSK)
Maud Olsson (POSK)
Erik Flodbreg, Tf Kyrkoherde

Ersättare
       Mona Gisselman(S)
       Roland Engholm(S)
       Jonas With (S)
       Bengt Göran Lindström (POSK)
       Anna-Carin Lögdahl (POSK)

Ordinarie ledamöter:

Det kyrkorådsmötena tar upp kan handla om vilken typ av gudstjänster man vill prioritera, vad våra kollekter ska gå till eller hur våra pengar ska fördelas mellan olika verksamheter i kyrkan. En annan viktig funktion är att följa upp beslut och utvärdera verksamheten.

Kyrkorådet ska alltid bereda de ärenden som församlingens högsta organ - kyrkofullmäktige - ska besluta om.