Förberedelse för sommaröppen kyrka
Foto: Sara Eidevald

Ekeby församling

Varmt välkommen till Ekeby församling! Vi är en mindre landsbygdsförsamling ca 2 mil söder om Örebro med god gemenskap och verksamheter för både stora och små.

Aktuellt i Ekeby församling

En tussilago i vårgräset

Musik i Kumla kyrka - Vintern rasat!

Välkommen på vårkonsert i Kumla kyrka på lördag den 27 april. Våren är en tid att njuta av både naturens uppvaknande och vårens hoppingivande sång och musik.

Följ med på veckans vandring

Pilgrimsvandra med oss en kortare väg, en kortare stund i meditativt tempo. Veckans vandring anordnas varje tisdag förmiddag mellan 10.30-12.00. Start 16 april.

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Drop in-vigsel i Ekeby

Drop in-vigel i vackra Ekeby kyrka är det perfekta tillfället för er som önskar att fira er kärlek utan krångel och stress. Välkomna lördagen den 25 maj mellan kl. 12-16 och låt oss ta hand om det praktiska medan ni fokuserar på varandra.

Saker som ska säljas på loppis.

Sälj eller fynda på loppis i Ekeby

Välkommen till loppis i Ekeby lördag 27 april. Nu kan du boka ett bord och vara med och sälja saker som du inte längre behöver men som kan glädja andra. Du kan också skänka till kyrkans loppisbord. Eller bara kom och fynda och hitta något du verkligen behöver.

Följ med på våra pilgrimsvandringar

En pilgrimsvandring är lika mycket en inre resa som vägen du vandrar. En pilgrimsvandring kan var lång men också väldigt kort. Följ med på pilgrimsvandring och upplev friheten. I vår har vi även en pilgrimsretreat och i sommar gör vi en längre pilgrimsvandring. Du hänger väl på?

Ljusbärare med tända ljus

Sinnesrosgudstjänster i Ekeby kyrka

Längtar du efter ro i själen? Välkommen till en gudstjänst som kännetecknas av stillhet, eftertanke och enkelhet, där musiken får ta stor plats.

Sommarskoj

Sommarskoj är dagar fyllda med precis vad det låter som - sommarskoj! Lek, skapande och allmänt kul. Dessutom en mysig utflykt. Anmäl ditt barn senast 24 maj. Begränsat antal platser.

Läs mer om Ekeby församling

Två små flickor sitter och ritar.

Verksamhet i Ekeby församling

Är du nyfiken på utbudet av grupper och aktiviteter i Ekeby församling? Då har du kommit rätt.

Här får vi med barnets självklara rätt söka trygghet och vila. I Hans hus får vi hämta kraft och gemenskap i gudstjänst och bön.

Vi samverkar aktivt och gärna med bygdens föreningar och privata aktörer. En levande landsbygd är viktig och vi månar om att finnas till för församlingsborna oavsett om det bor i tätort eller med längs med vägar som leder in i skog eller ut på slätt. 

Vi är stolta över vår vackra 1700-tals kyrka som inbjuder vigselpar och dopfamiljer till en härlig miljö. Men här finns också gott om hjärta för dig som söker sinnesro eller behöver sörja.

Välkommen att dela vår gemenskap!


 
Läs mer om Ekeby kyrka här

Se Ekeby kyrka i panorama vy