Foto: Sara Eidevald

Hardemo församling

”Du vandringsman på vägen går, kom hit och drick, du svalka får ty vattnet äger samma kraft som i S:t Olofs tid det haft”.

Aktuellt i Hardemo församling

Hardemo kyrka stänger tillfälligt

Renoveringsarbete i Hardemo kyrka medför att kyrkan behöver stängas under april månad.

En dag av stillhet och reflektion i Hällabrottets kyrka

Har du längtat efter en stund av frid och ro mitt i vardagens brus? Då är vår dagsretreat "I ljudet av tystnad" den perfekta möjligheten för dig att komma bort från stressen och hitta tillbaka till dig själv. Boka in lördag 13 april och anmäl dig redan idag!

En påskkyckling på ett gult papper med färgglada fjädrar.

Barnens påskfest

Festligheter på annandag påsk med glädje och gemenskap för hela familjen.

Schumanns briljanta pianokvintett

Välkommen på musikalisk fest i Kumla kyrka 13 april när Wirénkvartetten & Elain Olsson framför Schumanns briljanta pianokvintett.

Följ med på veckans vandring

Pilgrimsvandra med oss en kortare väg, en kortare stund i meditativt tempo. Veckans vandring anordnas varje tisdag förmiddag mellan 10.30-12.0. Start 16 april.

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Drop in-vigsel i Ekeby

Drop in-vigel i vackra Ekeby kyrka är det perfekta tillfället för er som önskar att fira er kärlek utan krångel och stress. Välkomna lördagen den 25 maj mellan kl. 12-16 och låt oss ta hand om det praktiska medan ni fokuserar på varandra.

Stilla veckan och påsken

Vi närmar oss kristenhetens stora högtid, påsken. Kom gärna och vandra med oss i text och känsla i stilla veckan och under påskhelgen!

Följ med på våra pilgrimsvandringar

En pilgrimsvandring är lika mycket en inre resa som vägen du vandrar. En pilgrimsvandring kan var lång men också väldigt kort. Följ med på pilgrimsvandring och upplev friheten. I vår har vi även en pilgrimsretreat och i sommar gör vi en längre pilgrimsvandring. Du hänger väl på?

En kvinna tänder ett stort ljus i en ljusbärare, med hjälp av ett mindre ljus.

Andlig vägledning - något för dig!

Du som vill samtala om den kristna tron utifrån ditt liv genom olika bibeltexter är välkommen till en andlig vägledningsgrupp i ignatiansk anda.

Läs mer om Hardemo församling

Verksamhet i Hardemo församling

Läs mer om vilka grupper och aktiviteter som erbjuds i Hardemo församling.

Denna dikt står på en skylt vid S:t Olofs källa ett par hundra meter norr om Hardemo kyrka. Där anser traditionen att Olof den helige ska ha dragit fram och kristnat, d v s döpt några hardemobor i början av tusentalet. Olof den helige blev själv kristnad i Normandie i Frankrike och återvände till Skandinavien med den kristna läran.

Varför denna dikt som församlingsidé? Jo, vi tror oss bevara det som är gott och det som ger världen liv i våra traditioner. Men samtidigt som vi bevarar traditionen, vill vi våga gå på nya, ännu ej upptrampade stigar. Vi betonar det personliga mötet mellan människor och strävar efter att skapa mötesplatser där det ges utrymme. Välkommen att ta del av vårt liv!

Läs mer om Hardemo kyrka här

Se Hardemo kyrka i panorama vy