Präst Linda läser nattvardsbönen
Foto: Karl Frank

Kumla församling

I århundraden har bygdens människor samlats här för att fira gudstjänst, men också för att dela livet i både glädje och sorg. Så är det än idag.

Aktuellt i Kumla församling

Pilgrimsvandra utmed Katarinaleden

Följ med på en vandring från Närkes kil till Rosendal mellan 10-14 augusti. Vi vandrar för biologisk och andlig mångfald. Vi övernattar med enklare logi längs med vägen. Anmäl dig senast 3 juni.

Vårkonserten "Vintern rasat ut!"

Välkommen på vårkonsert i Kumla kyrka på lördag den 27 april. Våren är en tid att njuta av både naturens uppvaknande och vårens hoppingivande sång och musik.

Samtalsgrupp om existentiell hälsa

Välkommen till en grupp om existentiell hälsa där vi samtalar om livsmening, livsmod och livsglädje. Anmäl dig till gruppen som startar 6 maj.

Följ med på veckans vandring

Pilgrimsvandra med oss en kortare väg, en kortare stund i meditativt tempo. Veckans vandring anordnas varje tisdag förmiddag mellan 10.30-12.00. Start 16 april.

Café "Bara vara"

Behöver du en plats där du kan koppla av och bara vara utan några krav? Då är Café Bara vara platsen för dig! Vår mysiga oas öppnar varje måndag mellan 15:00 och 18:00 och ligger i Paradiset, det vackra gula huset intill Kumla kyrka.

Följ med på våra pilgrimsvandringar

En pilgrimsvandring är lika mycket en inre resa som vägen du vandrar. En pilgrimsvandring kan var lång men också väldigt kort. Följ med på pilgrimsvandring och upplev friheten. I vår har vi även en pilgrimsretreat och i sommar gör vi en längre pilgrimsvandring. Du hänger väl på?

Sommarskoj

Sommarskoj är dagar fyllda med precis vad det låter som - sommarskoj! Lek, skapande och allmänt kul. Dessutom en mysig utflykt. Anmäl ditt barn senast 24 maj. Begränsat antal platser.

Rastplats - en paus mitt i vardagen

Välkommen till Kumla kyrka på onsdagskvällar. Här finns det tid att möta Gud, möta sig själv och möta varandra. Det gör vi genom att äta tillsammans, fira veckomässa och samtala.

Fotbollscafé

Välkommen, du som söker gemenskap och ett socialt sammanhang och samtidigt har ett intresse för fotboll.

Läs mer om Kumla församling

En vuxen hand lyfter en bebis fot.

Verksamhet i Kumla församling

Här kan du se vilka grupper och aktiviteter som finns för ung som gammal i Kumla församling.

Församlingen är livaktig och i kyrka och församlingshem samlas många till gudstjänst, öppen verksamhet och olika grupper. Här ryms till exempel kyrkans barntimmar, öppen förskola, ett omfattande konfirmandarbete, gemenskapsträffar, sorgegrupper, kyrkokörer, barnkörer och mycket mer.

Genom arbetet strävar församlingen efter att vara en växtplats för den kristna tron. Något som illustreras av Kumla kyrkas triumfkrucifix, som visar hur vår uppståndne Herre tar emot oss med öppen famn och vill ge oss livsmod och glädje.

Läs mer om Kumla kyrka här

Se Kumla kyrka i panorama vy