Välkommen till Storfors församling

Välkommen till våra kyrkor i helgen!

Söndag 8 mars

Bjurtjärns kyrka kl 11.00 Söndagsgudstjänst Gunnel Blomgren. Kyrkkaffe

Storfors kyrka kl 15.00 Söndagsgudstjänst Gunnel Blomgren

Storfors kyrka kl 16.00 Café Credo Utställning, föredrag och lotteri till förmån för insamlingen till Svenska kyrkans internationella arbete

Livet värt att leva

Tisdag 3 mars kl 18.00

Storfors församlingshem Soheila Fors berättar om sitt arbete bland kvinnor i Sverige och Kurdistan. Soheila har startat Te-huset i Karlsskoga där kvinnor kan träffas till god gemenskap.

Torsdag 5 mars kl 18.00

Göran Samuelsson berättar om sitt liv och hur han startade packmopedsturnéerna.

Vid båda tillfällena serveras kaffe.

Musicalen Bröderna Lejonhjärta framfördes i Storfors kyrka

Berättelsen om Bröderna Lejonhjärta framfördes söndagen den 15 februari i Storfors kyrka. Det var församlingens musicalgrupp som under ledning av Clas Andersson. Linda Henriksson Ribeiro och Sandra Björk som framförde Astrid Lindgrens saga om bröderna Skorpan och Jonathan.

Clara Carlsson var uppläsare och sjöng i kören

Jonathan och Skorpan vid lägerelden

Hela gruppen sjöng sångerna som Clas Andersson hade skrivit text och musik till

Över 100 personer hade kommit till kyrkan för att se och höra berättelsen. Efteråt serverades kaffe, saft och semmeltårta.

Bibelplanscher visas i Storfors kyrka

​Biblar i olika former och på olika språk visas i Storfors kyrka

Amy Diamond och Kent Lundberg sjöng på julkonserten

Julkonserten i Bjurtjärns kyrka bjöd på mycket sång och musik. Både gammalt och nytt blandades under den fantastiska kvällen. Förutom den stora kyrkokören fanns också många barn som sjöng med i Amys julsånger. Kvällen inleddes med några sånger som Amy sjöng själv till musik av den för kvällen hopsatta orkestern. Därefter sjöng Kent Lundberg några klassiska julsånger tillsammans med kören, bla.a. Gören portarna höga och O helga natt. Körsånger blandades sedan med solosånger och musikstycken. Körledare under kvällen var Clas Andersson och Maria Nordgren. Kyrkan var i det närmaste fullsatt och när konserten var slut ljöd applåderna länge. Ännu en oförglömlig julkonsert som avslutade julen fick vi vara med om.

Den stora kören bestod av barn och vuxna och här sjunger de tillsammans med Amy.

Amy Diamond bjöd på vacker sång under kvällen.

Ingen julkonsert utan O helga natt, här framförd av Kent Lundberg

Tomten kom på besök i Bjurtjärn​

Vid terminsavslutningen i Bjurtjärns kyrka samlades man omkring krubban och Gunnel Blomgren berättade om händelserna den första julen. Därefter gick man in i församlingshemmet där tomten hälsade på och delade ut julklappar ur sin stora säck.

Barnen hade bakat Bjurtjärns kyrka som en pepparkakskyrka.

Ungdomar åkte till Taizé

Under en vecka i slutet av augusti åkte en grupp ungdomar från Storfors till Taizé i Frankrike. Tillsammans med ungdomar och ledare från församlingarna i Grums, Forshaga och Norrstrand åkte man buss hela vägen ner. Ca 4000 ungdomar från hela världen hade kommit till byn där ett ekumeniskt kloster med bröder från hela världen är det som allt har byggts upp omkring. Till det dagliga livet hör gudstjänster, samlingar, arbete i grupper och på kvällarna är den givna samlingspunkten caféet Oyak.

I den stora kyrkan som rymmer flera tusen sitter bröderna i mitten under gudstjänsterna.

Bild från morgonmässan

Vid lördagens kvällsgudstjänst får alla tända ett ljus.

Här sitter deltagarna från Storfors församling. Ida Zettergren, Issa Olsson, Nicole Karlsson, Julia Jonasson, Gunnel Blomgren, Anton Carlberg, Kevin Karlsson och Emma Hansson.

Konfirmationsgudstjänster i Lungsund och Storfors

Söndagen den 25 maj konfirmerades 10 konfirmander i Lungsunds kyrka.

Och 4 stycken i Storfors kyrka. Konfirmationspräst var Gunnel Blomgren  och ledare har varit Sussi Nilsson.

.

sms: 070-7818181
sandra.s.bjork@svenskakyrkan.se

Ungdomsledare