Välkommen till Storfors församling

Välkommen till våra kyrkor i helgen!

​ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

Söndag 6 september

Lungsunds kyrka kl 11.00 Söndagsgudstjänst Gunnel Blomgren

Storfors kyrka kl 15.00 Söndagsmässa Gunnel Blomgren

 

 

 

 

 

 

 

Bjurtjärnslåtar framfördes i Bjurtjärns kyrka

På söndagskvällen den 19 juli fylldes kyrkan av musik till fiol, klarinett och dragspel. Då spelade Mona Rosell, Johan och Thore Nilsson, alla bördiga från bygden, gamla upptecknade låtar från trakten. Mona berättade att förr spelades det fiol i alla hem och buskar och man gick till varandra för att spela och ha trevligt. Mona har själv sammanställt alla låtar på två CD-skivor och har material till ytterligare en. Ett 80-tal personer hade kommit för att njuta i den sköna sommarkvällen.

När programmet var slut kom det fram två besökare och också hade sina instrument med sig och så fortsatte musiken en bra stund till.

 Mona Rosell, fiol, Johan Nilsson, klarinett och Thore Nilsson på dragspel.

 

Vägkyrkan i Lungsund med sång, musik och utställning

Temat för årets utställning var dop och konfirmation. Många hade lånat ut sina dopklänningar, både gamla och nya och det fanns även fotografier att titta på.

Birgit Lorenzon hade tagit med den dopklänning som hon själv döptes i.

 

Här försöker några att namnge de konfirmander som fanns på ett gammalt konfirmandfoto.

Vid onsdagens konsert medverkade Kerstin Ryhed Lundin och Sofia Pettersson.

 

 

 

 

Friluftsgudstjänst på Ackkärrs gård

Traditionsenligt firades midsommardagens gudstjänst som friluftsgudstjänst vid Ackkärrs gård. Björn och Britta Carlsson välkomnade oss till sin vackra trädgård och vädret tillät att vi var ute. Elsie Schwab Hollsten predikade och Ylva och Yngve Wålstedt spelade ljus musik på fiol. Efter gudstjänsten bjöd familjen Carlsson på kyrkkafffe.

 Stämningsfullt i Linrothska kapellet

Sköna toner strömmade ut från Linrothska kapellet söndagen efter midsommar då AnnMarie Almström Ljungberg sjöng och spelade. Hon kallade sitt program för "Ack Värmeland du sköna" och det fyllda kapellet fick njuta vackra toner i den sköna midsommarkvällen.

Högtidlig konfirmation i Storfors kyrka på Pingstdagen

På Pingstdagen konfirmerades församlingens konfirmander i ett fullsatt kyrka. Kyrkokören sjöng under ledning av Clas Andersson och även konfirmanderna sjöng två sånger. Kyrkoherde Gunnel Blomgren ledde gudstjänsten även ledaren Linda Henriksson Ribeiro deltog i gudstjänsten.

Nedre raden: Katrin Sandberg, Wilma Stjernberg, Douglas Andersson, Gunnel Blomgren, Daniel Bergström, Marielle Mustapää, Mathilda Larsson.

Mellanraden: Linda Henriksson Ribeiro, Johanna Johansson, Matilda Vilhelmsson, Gabriel Hasbo, Andrea Mizser, Linnéa Aspnes, Hanna Stange, Ella Rodhén.

Övre raden: Max Ågren, Alexander Gunnarsson, Wilma Ståhl, Jannes Moneta, Ville Uutela.

Kör- och stråkkonsert gav pengar till Nepal

Vid konserten den 10 maj i Storfors kyrka medverkade församlingens körer och Kristinehamns stråkorkester. Många hade kommit denna vårkväll och fick njuta av vacker klassisk musik. Vid utgångskollekten samlades pengar in till de drabbade i Nepal

 Kören bjöd på vacker sång tillsammans med stråkorkestern.

Ylva Wålstedt och Thorbjörn Rapp bjöd på underbar musik tillsammans med pianisten Clas Andersson.

Felix Andersson hade med sig sitt nystartade band som sjöng två sånger. Gruppen har ännu inget namn, men uppmanade publiken att ge förslag.

Christoph Hansen spelade tillsammans med Clas Andersson på piano.

  Ella välkomnades som kyrkvärd

Församlingens yngsta kyrkvärd, Ella Rodéhn, välkomnades som kyrkvärd söndagen den 26 mars. Här överräcker Gunnel Blomgren en psalmbok till Ella att användas som arbetsredskap.

 

Vårkonsert för fullsatt kyrka

Söndagen den 19 april bjöd sångare och musiker på en välbesökt vårskonsert i Storfors kyrka.

 Clas Andersson och Lars-Erik Paulsson

​Cassandra Carlsson och Mia Mäenpää

 Oskar och Lena Johnsson

Ayman Tallaj

 Botvids Busar

Rut Degerstedt och Felix Andersson

 Emelie Nordgren

Bjurtjärns och Storfors kyrkokörer med solisterna Lena Johnsson och Gunilla Bengtsson.

Välkommen Elsie!

På påskdagen hälsades vår nye komminister Elsie Schwab Hollsten välkommen till församlingen. Samtidigt avtackades Jan Piscator, som varit vikarierande komminister i över 2 år. I gudstjänsten medverkade kyrkokören under ledning av Clas Andersson och Elsie predikade. Efter gudstjänsten bjöds alla in till kyrkkaffe med smörgårdstårta och god gemenskap.

 Elsie välkomnades av kyrkorådets ordförande Brita Jansson

 Tack Jan för god hjälp under drygt 2 år.

Påskvandringar i Bjurtjärns och Storfors kyrka

Under påskveckan har församlingen bjudit in Bjurtjärns och Storfors låg-och mellanstadium till påskvandringar. Vi har vandrat med Jesus och lärjungarna och upplevt vad som hände den sista veckan i Jesu liv.

 På övre salen var vi med vid den sista måltiden.

 Vid lägerelden kände kvinnorna igen Petrus som förnekade att han kände Jesus. Då gol tuppen.

Pontius Pilatus dömde Jesus till döden, men frigav Barabbas.

Folket fick välja Jesus eller Barabbas. Soldaten håller dem i ett stadigt grepp.

 Den uppståndne Jesus möter oss och visar oss såren i händerna.

 Här ser vi Pontius Pilatus, Barabbas, Petrus, Judas och en av soldaterna.

Vikens Dagis tittade på "påskbordet"  

Palmsöndagen, sista måltiden, korsfästelsen och uppståndelsen, allt var iordningsställt framme i Storfors kyrka när Vikens dagis kom och hälsade på. Kyrkoherde Gunnel Blomgren berättade om påskens händelser och sjöng tillsammans med barnen.

  

Modevisning och loppis samlade pengar till insamling mot hunger

Årets fasteinsamling hade som tema att utrota hungern i världen. På olika sätt har församlingen samlat in pengar bl.a. genom lotterier och försäljningar. Finalen var i lördags då en modevisning av begagnade kläder anordnades. Manekängerna var i varierade åldrar, allt från 5 år och uppåt. Mycket kläder, skor och väskor hade samlats in och efter modevisningen fanns möjlighet att köpa med sig något hem. Många tittade hit i det fina vårvädret och fikade, köpte lotter och umgicks. Totalt inbringade dagen ca 5000 kronor. Dagen var väldigt uppskattad av både arrangörer och besökare. En av de små mannekängernas kommentar får sammanfatta dagen: "Detta vill jag göra om nästa år igen". Stort tack till alla medverkande och speciellt till vår konfrensier Felix Andersson och alla manekänger samt Anne Löllke som kom med idén.

 

Kyrkorådets ordförande Brita Jansson var en av alla som visade kläder på lördagens modevisning i Storfors kyrka

​Linda Henriksson Ribeiro med dotter Matilda visade kläder för stora och små.

Marie Carlsson hade valt att visa en tröja med färgkladd bild

 

Familjekören sjöng på Ankargudstjänsten i Bjurtjärn 

Det var Kyrkbackträffen som ansvarade för gudstjänsten i Bjurtjärn på Jungfru Marie bebådelsedag. Gunnel Blomgren predikade och sjöng tillsammans med Lena Andersson och Birgit Sundberg. Familjekören sjöng också under ledning av Clas Andersson och Sandra Björk. Efter gudstjänsten serverades soppa och pannkakor.            

 Familjekören sjöng flera sånger i gudstjänsten

 Efter gudstjänsten serverades soppa och pannkakor.  

 Det blev en trevlig gemenskap vid sopplunchen efter gudstjänsten.

 

  

Våfflor på Marie bebådelsedag

Söndagen den 22 mars, Marie bebådelsedag firades en svensk-finsk mässa i Storfors kyrka. Gunnel Blomgren och Kaija Raskinen predikade och finska kören sjöng. Efter gudstjänsten serverades våfflor till kaffet.

 Jan Olsson och Lars-Erik Carlsson ansvarade för att alla fick våfflor.

 

Soheila Fors berättade om sitt arbete med kvinnor

Tisdag den 3 mars gästade Soheila Fors från Karlskoga Storfors och berättade om sitt liv och sitt arbete bland kvinnor från hela världen. Hon föddes i Kurdistan och fick tidigt uppleva hur det är att vara kvinna i den kulturen. Flickor och kvinnor skulle underordna sig männen i allt. Under hennes uppväxt blev Pippi Långstrump hennes förebild och idol, vilket gjorde att hon gjorde uppror mot de traditioner som hon skulle fostras in i. I Karlskoga har hon startat tehus för kvinnor, där kvinnor kan träffas för att stötta och hjälpa varandra.  

Soheila liknade sitt liv vid Pippi Långstrump när hon berättade i Storfors församlingshem

 

Musicalen Bröderna Lejonhjärta framfördes i Storfors kyrka

Berättelsen om Bröderna Lejonhjärta framfördes söndagen den 15 februari i Storfors kyrka. Det var församlingens musicalgrupp som under ledning av Clas Andersson. Linda Henriksson Ribeiro och Sandra Björk som framförde Astrid Lindgrens saga om bröderna Skorpan och Jonathan.

Clara Carlsson var uppläsare och sjöng i kören 

 Jonathan och Skorpan vid lägerelden

Hela gruppen sjöng sångerna som Clas Andersson hade skrivit text och musik till

Över 100 personer hade kommit till kyrkan för att se och höra berättelsen. Efteråt serverades kaffe, saft och semmeltårta.

 

 

Ungdomar åkte till Taizé

Under en vecka i slutet av augusti åkte en grupp ungdomar från Storfors till Taizé i Frankrike. Tillsammans med ungdomar och ledare från församlingarna i Grums, Forshaga och Norrstrand åkte man buss hela vägen ner. Ca 4000 ungdomar från hela världen hade kommit till byn där ett ekumeniskt kloster med bröder från hela världen är det som allt har byggts upp omkring. Till det dagliga livet hör gudstjänster, samlingar, arbete i grupper och på kvällarna är den givna samlingspunkten caféet Oyak.

 

I den stora kyrkan som rymmer flera tusen sitter bröderna i mitten under gudstjänsterna.

 Bild från morgonmässan

 Vid lördagens kvällsgudstjänst får alla tända ett ljus.

Här sitter deltagarna från Storfors församling. Ida Zettergren, Issa Olsson, Nicole Karlsson, Julia Jonasson, Gunnel Blomgren, Anton Carlberg, Kevin Karlsson och Emma Hansson.

 

 

 

 

Konfirmationsgudstjänster i Lungsund och Storfors

 Söndagen den 25 maj konfirmerades 10 konfirmander i Lungsunds kyrka.

Och 4 stycken i Storfors kyrka. Konfirmationspräst var Gunnel Blomgren  och ledare har varit Sussi Nilsson.

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Storfors församling

Besöksadress:
Kyrkogatan 5
68830 Storfors
E-post:
Telefon:
+46(550)60042
Webbadress:
http://www.svenskakyrkan.se/
storfors
Våra kyrkor:

Kontakter

Skapad: 2008-06-03 10:40:00
Kyrkoherde Gunnel Blomgren
telefonnummer: 0550-65853
sms: 073-0627305

 

Komminister Elsie Schwab Hollsten                                                        0550-65863                                                                                                sms 072-5288863                                      elsie.schwab.hollsten@svenskakyrkan.se

                                                                                                                                                                                      

Kantor Clas Andersson
telefonnummer 0550-65854
sms: 076-7606648
clas.h.andersson@svenskakyrkan.se

Församlingsass/diakoni Gunilla Bengtsson
telefonnummer: 0550-65858
sms: 070-7402722
gunilla.bengtsson@svenskakyrkan.se

Barnledare
Sandra Björk
Telefonnummer: 0550-65860
sms: 070-7818181 
sandra.s.bjork@svenskakyrkan.se

Ungdomsledare
Linda Henriksson Ribeiro                                                                                 telefonnummer: 0550-65857                                                                        sms: 070-6495177
linda.henriksson.ribeiro@svenskakyrkan.se

Ekonomi
Anne-Marie Johansson
Telefonnummer: 0550-65852
anne-marie.johansson@svenskakyrkan.se

Kyrkovaktmästare/Pastorsexpedition
Marianne Jordan Magnusson                                                                                                                      Telefon  0550-65851 SMS 070-3656897


KyrkogårdVaktmästare
Åke Gustavsson Mobilnummer 0550-65862
Karin Sakuth Mobilnummer 0730-263 418 (arbetsledare kyrkogård maj-okt)

Kyrkofullmäktiges ordförande
Andris Widuss
telefonnummer: 0550 61206
mobilnummer 070-6680305
andris.widuss@storfors.se

Kyrkorådets ordförande
Brita Jansson
telefonnummer: 0550-60011
mobilnummer: 070-3166867

//