Välkommen till

Storfors församling

Dophjärtan delades ut på Kyndelsmässodagen

Alla barn som döpts 2015 fick ett dophjärta upphängt i ett träd i kyrkorna i Bjurtjärn och Lungsund. På kyndelsmässodagen var föräldrarna inbjudna att hämta sina barns dophjärtan. På bilden finns Thyra, Alva och Tindra med sina föräldrar. I gudstjänsten medverkade också konfirmander med ett ljusspel och predikan framfördes med hjälp av bilder på flanellograf.

Livet värt att leva 2016

12 - 18 mars kommer det att finnas olika program runt om i stiftet. Mer information kommer.

Fullsatt vid julkonserten i Bjurtjärns kyrka med Sten & Stanley 27 december 2015

Julen sjöngs in i Storfors kyrka

Söndagen den 20 december sjöngs julen in i Storfors kyrka.

Kyrkokörerna från Bjurtjärn och Storfors medverkade under ledning av kantor Clas Andersson. Organist Johnny Larsson från Filipstads församling förstärkte med musik Maria Nordgren på tvärflöjt.

Solist var operasångerskan Madeleine Jostedt Ulrici som sjöng bl.a. O helga natt. Barnkören sjöng några sånger till gitarr och efter konserten bjöd församlingens ungdomar in till julcafé med hembakat bröd.

En levande julkrubba mötte besökarna, liksom tomten där barnen fick lämna sin önskelista och få en julklapp.

​Per Henning underhöll vid

Storforsträffens julavslutning

Det har blivit nästa 15 år nu som Per Henning gästar Storforsträffens julavslutning med sina julsånger. Så även i år. Han sjöng både själv och önskesånger tillsammans med de som kommit till träffen. Innan Per började sjunga serverades julgröt, skinksmörgås, kaffe, hembakat bröd och godis.

Per kommer också att sjunga i julottan i Bjurtjärns kyrka, då tillsammans med Värmlandspojkarna.

​Lucia lyste upp decembermörkret i Bjurtjärns kyrka

Lucia med tärnor sjöng tillsammans med tomtar.

Staffansvisan framfördes av 4 stjärngossar.

Det blir ingen extra julkonsert kl 16:00 med Sten & Stanley 27 december. Konserten kl 19.00 är slutsåld.

Julspel 2015 för skolbarnen

• Julspel 2015

Minnesgudstjänst under allhelgonahelgen i Storfors kyrka

Högtidlig konfirmation i Storfors kyrka på Pingstdagen

På Pingstdagen konfirmerades församlingens konfirmander i ett fullsatt kyrka. Kyrkokören sjöng under ledning av Clas Andersson och även konfirmanderna sjöng två sånger. Kyrkoherde Gunnel Blomgren ledde gudstjänsten även ledaren Linda Henriksson Ribeiro deltog i gudstjänsten.

Nedre raden: Katrin Sandberg, Wilma Stjernberg, Douglas Andersson, Gunnel Blomgren, Daniel Bergström, Marielle Mustapää, Mathilda Larsson.

Mellanraden: Linda Henriksson Ribeiro, Johanna Johansson, Matilda Vilhelmsson, Gabriel Hasbo, Andrea Mizser, Linnéa Aspnes, Hanna Stange, Ella Rodhén.

Övre raden: Max Ågren, Alexander Gunnarsson, Wilma Ståhl, Jannes Moneta, Ville Uutela.

Storfors församling

Storfors kyrka kl 18.00
Söndagsgudstjänst
​Präst: Gunnel Blomgren
Linda Henriksson Ribeiro, Sussi Nilsson och ungdomar.

Storfors Träffen

Skapad: 2016-02-05 09:00:00

Storfors församlingshemkl:14:00.
 Picassokören och det blir lotteri till förmån för fasteinsamlingen.