Rimbo pastorat

Rimbo pastorat Besöksadress: Uppsalavägen 10, 76241 Rimbo Telefon: +46(175)75570 E-post till Rimbo pastorat Webbplats

Fasterna kyrka

Förstora gärna panoramrörelsen för bättre bild genom att klicka på den oranga rutan längst till höger på filmen.

Se panoramabildvisninig över Fasterna kyrka. Klicka här

Fasterna socken är bildad av två socknar: Fasta och Esterna. De slogs samman 1797. I Esterna fanns redan en gammal kyrka med medeltida anor, vars murrester användes i den nya kyrka som började byggas 1797. Denna kyrka byggdes som en stor korskyrka med ett kupoltorn över korsmitten. Altartavlan, Kristus i Getsemane, är målad av prof. Fredrik Westin. Orgeln är från början en Strandorgel från 1834, ombyggd 1938 av J. Westerlund med 17 stämmor. En oblatask ät skänkt av Magnus Stenbock 1706. Bland textilierna finns en korkåpa i röd sammet med flandriska broderier från 1500-talet.