Ett kors på ett kyrktorn mot en blå himmel.
Foto: Mona Davidsson /Ikon

Mission

Mission är att göra Jesus känd, trodd, älskad och efterföljd. Missionsuppdraget är stort och innebär att på Jesus Kristus uppdrag förkunna evangeliet i ord och handling.

Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar.

Matteusevangeliet 28:19

Mission omfattar hela människan: kropp, själ och ande. Därför är mission också att fira gudstjänst, att uppsöka och inbjuda människor till en kristen gemenskap, arbeta för mänskliga rättigheter, stödja fredsarbetet, miljöarbetet, skuldavskrivning för fattiga länder, hälso- och sjukvård.

Mission är att verka för hela skapelsens upprättelse. Det internationella arbetet i vår församling kommer till uttryck bland annat genom ett aktivt insamlingsarbete till Svenska kyrkans internationella arbete, Hela världen.

Har du frågor? 
Hör av dig till Eva Wiklund, se kontaktuppgifter längre ner på sidan. 

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkan i utlandet finns för dig som är turist, utbytesstudent, au-pair, arbetar utomlands eller av någon annan anledning vistas i ett annat land. Att få möjlighet att umgås och göra aktiviteter på svenska betyder mycket för många.

En arbetare i gult förkläde på en bananodling.

Fairtrade

Svenska kyrkan driver frågan om rättvis handel genom bland annat Fairtrade. 

Swisha gåva eller kollekt

Söndagens kollektändamål: 123 336 67 62

Act Svenska kyrkan, internationellt arbete: 123 229 00 21

Minnestelegram: 123 146 17 14

SKUT, Svenska kyrkan i Utlandet: 123 365 11 71 

Serveringsavgift: 123 427 25 14

  • Eva Wiklund

    Eva Wiklund

    Norrfjärdens församling

    Husmor

    Mer om Eva Wiklund

    Eva jobbar som husmor och med diakonala uppgifter. Hon ser till att det finns fika och mat vid församlingens olika verksamheter. På måndagar är det bl.a. henne ni möter på Café Norrfjärden. På onsdagar håller hon kaffepannan varm över elden utanför Norrfjärdens kyrka. Hon stödjer också församlingens ACT- och SKUT-ombud i deras arbete.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva