Foto: Ljungby pastorat

Lidhults församlingshem

Lidhults församlingshem är ett stort hus i tre våningar som ligger i anslutning till Lidhults gamla kyrkogård mitt emot skolan.

Länge saknade Lidhults församling en samlingsplats och därför bildades en stiftelse på 1930-talet som skulle planera för ett församlingshem. Efter ett antal år hade ett kapital byggts upp och år 1954 hittades ett lämpligt objekt. Det aktuella huset var en mangårdsbyggnad i Tofthult, utanför Lidhult, byggd år 1865. Byggnaden köptes in och flyttades till sin nuvarande plats. Den 12 januari år 1956 invigdes församlingshemmet och då passade man på att samla in pengar till församlingshemmets kommande nya möbler och inredning. År 1988 byggdes församlingshemmet till och fick sin nuvarande form. 

Övervåningen inrymmer lokaler för församlingens verksamhet medan allmänna lokaler finns på första och andra våningen. På första våningen finns kapprum, fullutrustat kök och toaletter samt en samlingssal där det får vistas 55 personer. Andra våningen inrymmer ett mindre kök, en liten samlingssal, toaletter och en större samlingssal. I den större samlingssalen får 75 personer vistas och lämpar sig för föreläsningar och uppträden.

Första och andra våningen är tillgängliga med rullstol men byggnaden saknar hiss. 

Bra att veta vid hyra av lokal

  • Medlemmar i Ljungby pastorats församlingar kan kostnadsfritt låna församlingslokaler i samband med kyrklig handling i Svenska kyrkans ordning. Såson dop, konfirmation, vigsel och begravning samt vid högtidsdagar. Detta gäller även vid begravning som sker i annan kristen ordning. 
    Lokalerna upplåts kostnadsfritt den dag som handlingen sker.
  • Vid annan uthyrning än ovanstående sker uthyrning mot en kostnad
    Se Vår prislista för aktuella priser. 
  • Dukar, servetter och ljus ingår ej. 
  • Rökning är ej tillåtet i pastoratets lokaler. 
  • Husdjur får ej vistas i lokalen. 
  • Lokalen ska återlämnas i samma skick som den mottogs. 
  • Tillgång till lokalen bestäms vid bokningstillfället. 

Läs gärna Ljungby pastorats hyresvillkor

 

Allmänn information och tillgänglighet

Besöksadress: Storgatan 1, 341 71 Lidhult 
GPS: 56.829219, 13.448382

Byggnadsår: 1865, flyttad till Lidhult 1956.

Kapacitet: 55 personer på våning 1 + 75 personer på våning 2.

Tillgänglighet: Första och andra våningen är tillgängliga med rullstol men byggnaden saknar hiss.

Hörslinga: Ja

Tillgänglighetsanpassad toalett: Ja

Parkering: Parkering med begränsat antal platser finns i anslutning till byggnaden. Större parkering finns vid kyrkan på gångavstånd.