Visby domkyrkoförsamling

Visby domkyrkoförsamling Besöksadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling Webbplats

Våra kyrkor

Välkommen till församlingens vackra kyrkorum!

Visby domkyrkoförsamling har tre kyrkor.

Visby S:ta Maria domkyrkan är den stora medeltida katedralen mitt i Visby innerstad. Lite modernare i sin arkitektur är Visborgskyrkan som ligger i södra Visby, och Terra Nova kyrkan som är en samarbetskyrka med EFS. De fanns på plats 1983 när stadsdelen Terra Nova började byggas ut.

Vart och ett av dessa kyrkorum är olikt de andra. Gudstjänsterna har också olika karaktär. I alla kyrkorna finns möjligheter att tända ett ljus. I domkyrkan finns dessutom en förbönsplats där du kan skriva ner en förbön för någon - en bön som sedan fogas in i kyrkans förbön under en av veckomässorna.

Oavsett var du bor är du alltid välkommen till våra kyrkor!

Du är välkommen att fira gudstjänst med oss, delta i aktiviteter, hjälpa till som frivillig eller bara använda kyrkorummet för enskild andakt och bön.