Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat Webbplats

Gudstjänst

Gudstjänstlivet präglas av årstiden och kyrkoårets variation. Här finns plats för barnens musikaler, brusande orgelmusik och mäktig psalmsång, körer och instrumentalister. Det finns också möjlighet till stillhet och bön.

Nästan varje dag är det mässa, gudstjänst eller andakt i våra kyrkor. Här hittar du en översikt och även en kalender som visar vad som händer dag för dag.

Gudstjänster för olika tillfällen

Här får du några olika av våra vanligaste gudstjänster förklarade. De här dyker ibland också upp i andra kyrkor än som står.

Morgonmässa

Detta är ett fint sätt att börja dagen. En kort gudstjänst som brukar följa en viss ordning varje gång. Några ord från prästen och sedan delar vi nattvard tillsammans. Tar ungefär en halvtimme.
Morgonmässa i Domkyrkan, Vikenkyrkan, Västerstrands kyrka, Kronoparkskyrkan, Norrstrands kyrka.

Gudstjänst med stora och små

Det här är gudstjänster som är anpassade för att passa hela familjen. Det innebär att det oftast är mycket musik och kanske lite annat som händer i kyrkan som drama, pyssel eller annat. De brukar också vara lite kortare.
Gudstjänst med stora och små: Barnens katedral, Herrhagskyrkan, Västerstrands kyrka

Lunchmässa

En kortare gudstjänst med musik, nattvard och några ord från prästen.
Lunchmässa: Domkyrkan

Kvällsmässa

Kvällsmässa: Domkyrkan, Alsters kyrka

Cafégudstjänst

På den här gudstjänsten sitter vi kring cafébord och blandar gudstjänstens delar med en kopp kaffe eller te. Mycket trevligt och avslappnat.
Cafégudstjänst: Herrhagskyrkan

Regnbågsmässa

Mässan, som präglas av öppenhet, och firas i gemenskap med och för homo-hetero-bi-trans- och queerpersoner och alla är välkomna precis som de är. Sista fredagen i månaden.
Regnbågsmässa: Norrstrands kyrka

Rudsmässan

I Rudsmässan får alla vara med och göra gudstjänst. Läsa en text, tända ljus, bära nattvardskärl. Prata med oss om du vill hjälpa till.
Rudsmässan: Rudskyrkan

Sinnesrogudstjänst

Gudstjänsten bygger på delar av 12-stegsrörelsens steg. Första söndagen i månaden. Gudstjänstfirarna bygger upp gudstjänsten tillsammans och delar erfarenheter ur livet.
Sinnesrogudstjänst: Herrhagskyrkan

Lite om olika typer av gudstjänst

För små och stora

Morgonmässa

Vi firar gudstjänst i våra kyrkor många gånger varje vecka. Du hittar tiderna här nedan i kalendern, i Kyrkappen eller i VF och NWT:s predikoturer på torsdagarna.