Gudstjänst och andakt

Foto: Per Berggrén

Gudstjänstlivet präglas av årstiden och kyrkoårets variation. Här finns plats för barnens musikaler, brusande orgelmusik och mäktig psalmsång, körer och instrumentalister. Det finns också möjlighet till stillhet och bön.

Nästan varje dag är det mässa, gudstjänst eller andakt i våra kyrkor. Här hittar du en översikt och även en kalender som visar vad som händer dag för dag.

Bön och andakt

Completorium - ekumenisk aftonbön
Stilla bön med möjlighet till ljuständning från klockan 20.15. Söndagar 20.30 Domkyrkan
Ekumenisk bönegrupp
Tisdagar, ojämna veckor 19.00 i Barnens katedral
Lunchandakt i Västerstrands kyrka
Andakt mitt i veckan med inslag av sång och musik. Onsdagar 11.30 Udda veckor Start 20/1 Västerstrands kyrka
Lunchmusik
Tisdagar 12.00 (soppa efteråt) Norrstrands kyrka
Lunchmusik
Onsdagar 12.00 jämna veckor Barnens Katedral start 27/1
Middagsbön
Andakt mitt i veckan med inslag av sång och musik. Start 27/1 Onsdagar 15.00 . Efter andakten samling för fika och fortsatt program i caféterian. Herrhagskyrkan
Morgonbön
mån, tis, fre 10.00 Vikenkyrkan Efteråt finns det frukost för den som vill.

Vi firar gudstjänst i våra kyrkor många gånger varje vecka. Du hittar tiderna här nedan i kalendern, i Kyrkappen eller i VF och NWT:s predikoturer på torsdagarna.

Gudstjänst, andakt och bön

Morgonbön o frukost