Foto: Pia Lundberg

Kyrkans café

Kyrkans café 

Förändringens vindar blåser, så också i vårt café. Se i vårt veckoprogram på förstasidan de aktuella tiderna som du kan köpa kaffe och kanelbulle. Övriga tider när kyrkan är öppen kan man sitta i våra lokaler för möten och samtal eller bara umgås med varandra, låna böcker eller wifi. Se kalendariet för öppettider.

Vi behöver fler frivilliga som kan hjälpa till med bullbak, servering, disk mm. Kom till kyrkan och anmäl dig om du vill hjälpa till! Ju fler vi blir destomer kan vi ha öppet.

Aktuell information     
Svenska kyrkan på Gran Canaria har under de senaste åren fått en allt mer ansträngd ekonomi. Det är många faktorer som påverkat det, inte minst pandemin och minskat resande men främst att våra anslag från Svenska kyrkan hemma i Sverige minskat radikalt och kommer att minska ännu mer framöver. Kyrkorådet har gjort allt som går för att minimera de fasta kostnaderna men tyvärr kommer det inte att räcka. Mot den bakgrunden har vi varit tvungna att säga upp vår lokalt anställda personal, caféansvarig och städerska.
 
Vi förstår att det väcker många känslor och frågetecken och det är naturligtvis med stor sorg som detta sker.
 
Nedan finner ni svar på tänkbara frågor man kan ha om det inträffade. Har du fler frågor som inte får sitt svar nedan är du välkommen att höra av dig Kyrkoherde Åke Sjöström, kyrkorådets ordförande Irene Holmström Wiborg eller någon annan i kyrkorådet          

 Frågor och svar 1

Frågor och svar 2

Frågor och svar 3

Frågor och svar 4                                           

 Följ oss gärna på www.facebook.com/svenskakyrkangrancanaria

 

 

fotograf Pia Lundberg

WiFi

Om du har en egen dator eller telefon kan du surfa gratis i caféet.

facebook

Facebook

GILLA gärna Svenska kyrkan Gran Canaria på Facebook!

Här får du de senaste uppdateringarna och kan följa vårt arbete.

Svenska kyrkan Gran Canaria