Onsala församling Besöksadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Postadress: PRÄSTGÅRDSVÄGEN 16, 43931 ONSALA Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling Webbplats

Gudstjänster

Varje söndag kl 11 firas högmässa i Onsala kyrka och på onsdagskvällarna firas veckomässa kl 19.

På sommaren (juni-augusti) firas gudstjänsterna på söndagar och helgdagar kl 10. Med jämna mellanrum har vi även musikgudstjänster, familjegudstjänster och förbönsgudstjänster och några gånger på sommaren firar vi friluftsgudstjänst.

Varmt välkommen att fira gudstjänst i Onsala kyrka.

Månadens gudstjänsttider hittar du här

Söndagsskola i Onsala församling
Välkommen till söndagsskola varje söndag under predikan. Bild: Ulrika Tönnäng

Låt barnen komma till mig

Under söndagens högmässa har vi alltid söndagsskola som alla barn får delta i. Vi har också familjegudstjänster några gånger per termin. Dessutom finns det leksakskassar till utlåning under gudstjänsterna. Kassarna hänger vid ingången till kyrkan och innehåller böcker, pyssel och kritor. För föräldrar med små barn finns möjlighet att gå till tornrummet under gudstjänsten. Där finns leksaker och du kan lyssna på gudstjänsten via högtalare. Tornrummet ligger precis innanför ingången till kyrkan.

Kyrkan är öppen för alla

Kyrkan är även öppen under dagtid. Det är en unik plats där omvärldens stress och buller får stanna utanför. Du är alltid välkommen till kyrkan om du vill tända ett ljus, be en bön eller bara sitta ner för att känna ro och stillhet.

Onsala kyrka är öppen

Vardagar kl 8-15.30
Lördag kl 9-15.30
Söndag kl 9-15.30

Vissa dagar kan dock kyrkan vara upptagen, till exempel vid gudstjänster, vigsel eller begravning.

Bön

De flesta samtalen med Gud sker kanske inte under söndagens gudstjänst, utan mitt i vardagen. På Svenska kyrkans hemsida finns böner för de känslor och behov som berör oss människor allra djupast.

Be för mig

I Onsala kyrka finns en förbönslåda. I den kan du lägga en lapp med ett eget personligt böneämne. Lådan töms regelbundet av en präst eller diakon, som ber enskilt för ditt önskemål. Om du vill, kan du ange att vi ber för ditt böneämne i våra gudstjänster. Läs mer.