Luleå stift

Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift Webbplats

Församlingar, pastorat och kontrakt

Svenska kyrkans grundläggande enhet är den lokala församlingen. Inom Luleå stift finns 57 församlingar som är geografiskt indelade i åtta kontrakt.

Varje församling leds av en kyrkoherde som har ansvar för att det kristna budskapet förkunnas rätt och att samverkan fungerar i församlingen. Sedan år 2014 kan två eller fler församlingar samverka i pastorat och har då en gemensam kyrkoherde.

Flera församlingar som ligger geografiskt nära varandra bildar ett kontrakt. Luleå stift har åtta kontrakt, och det är dessa du ser på kartbilden. I varje kontrakt finns en kontraktsprost som har ansvar för övergripande frågor.

Klicka på församlingarna nedan för att komma till deras webbplatser.