Lediga jobb

Kristinehamns pastorat omfattar ett område motsvarande Kristinehamns kommun som ligger vackert vid Vänerns nordöstra strand. Kommunen har cirka 24 000 innevånare, varav knappa 14 000 är tillhöriga. Pastoratet består av fem församlingar – Kristinehamn, Rudskoga, Visnum, Visnums-Kil, samt Ölme.

Kristinehamns pastorat söker


Förskollärare på heltid


Söker du ett meningsfullt arbete och brinner för att se barn utvecklas och lära sig nya saker? Vi erbjuder dig ett av Sveriges viktigaste jobb där du gör skillnad för barn – varje dag!

Vi söker dig som är positiv, har lätt för att ta egna initiativ och är lyhörd för barns behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ditt bemötande av din omgivning. Detta är extra viktigt då vi är en liten enhet med en avdelning barn i åldrarna 1 till 5 år och ett arbetslag på 5 personer som arbetar tätt ihop. Därför behöver du ha en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Som förskollärare i förskolan har du unika möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling och lärande under deras tidiga år. Du medverkar till att skapa en positiv och utvecklande miljö för varje barn och för hela barngruppen. Dessutom har du ansvar för att undervisningen bedrivs mot intentionerna i läroplanen (Lpfö18) och att varje barns utvecklande och lärande dokumenteras och följs upp.

Förskolan Prästkragen har funnits i Kristinehamn sedan 1994 och bedrivs av Kristinehamns pastorat. Förskolan har en kristen profil och vår verksamhet bygger på kristen värdegrund, där vi värnar om de kristna traditionerna och hur man ska vara både mot sig själv och sina medmänniskor.

Vi erbjuder en tjänst där du kommer ha stort inflytande i den dagliga pedagogiska omsorgen och ha stor möjlighet att påverka din arbetsplats, din tjänst och förskolans framtid.

KVALIFIKATIONER 

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare.  Vi tror att du som person vill bidra till fortsatt utveckling av vår förskola och har ett stort engagemang för yrket. Du har lätt för att skapa goda relationer och har en god kommunikativ förmåga. Det är viktigt för oss att du samarbetar väl i grupp och är flexibel eftersom arbetet är varierande. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar.

För mer information kontakta gärna
Rektor Helena Mårgård, telefon 0550-879 16
Fackl repr Sveriges Lärare Maria Hörby, telefon 0550-879 69

Ansökan bör vara inne senast 19 maj 2024 till: diarium.kristinehamn@svenskakyrkan.se

Rubricera mailet  ”Prästkragen”
Välkommen med din ansökan!

------------------------------------------------------------------

Kristinehamns pastorat söker


Kantor, 50 - 100%

Vi är ett härligt arbetslag som tillsammans skapar en stor mängd verksamhet. I pastoratet finns fem heltidstjänster som musiker – organist, kantorer, musikpedagog - och nu söker vi dig som vill bli vår nästa kantor. 

Tjänsten har schemalagd arbetstid – helg- och kvällstjänstgöring ingår.

Vi söker dig som har en bred musikalisk kompetens, känner ett starkt engagemang för gudstjänstens     musik och har en stabil förankring i Svenska kyrkan.

Du kommer att vara anställd i hela pastoratet och arbeta med t ex

-          Gudstjänster

-          Att leda körer i pastoratet

-          Att spela vid alla typer av kyrkliga handlingar

-          Att arbeta med barn och ungdomar

-          Att medverka i konfirmandarbetet

-          Att undervisa elever

-          Att ansvara för delar av den konsertverksamhet som pastoratet erbjuder

Vi tror att du har en bred musikalisk bakgrund där du kan verka för mångfald i pastoratets musikliv. Du är målinriktad och kan på egen hand driva projekt och verksamhet framåt, men framför allt är du en lagspelare som inser och respekterar att musiken är en av många delar vi behöver när vi tillsammans bygger församling.

För att vara behörig till tjänsten krävs att du har kantorsexamen. 

Du måste även ha B-körkort och tillgång till bil, då tjänstgöringen innebär att du måste förflytta dig mellan pastoratets olika kyrkor, kapell och församlingshem.

Tillträde; Enligt överenskommelse.

För mer information kontakta gärna
Kyrkoherde Stefan Dalevi; telefon 0550-879 03
Kantor/koordinator musikverksamheten Björn Eckerrot, telefon 0550-879 33
Facklig representant KMR; Pernilla Radborn, telefon 0533-691 314

Ansökan bör vara inne senast 19 maj 2024 till: diarium.kristinehamn@svenskakyrkan.se

Rubricera ditt mail ”kantor 24”

Välkommen med din ansökan!