En konfirmand har ett halsband med ett kors runt halsen.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Konfirmation

Vad är viktigt för ett gott liv? Vem är jag och vem vill jag vara? När du är konfirmand finns möjlighet att fundera på sådant som vi kanske inte gör varje dag. Du får också ta reda på vad kristen tro är, lära känna nya människor eller lära känna gamla vänner på nytt sätt. Du är inte ensam om att fundera över livet. Man kan också konfirmeras senare i livet - läs mer här!

10 anledningar till att bli konfirmand

  1. Du får nya kompisar… eller lär känna dem du redan tror att du känner på ett nytt sätt.
  2. Du får komma som du är. med din nyfikenhet och dina funderingar.
  3. Du får lära dig mer om vad kristen tro är
  4. Du får tid att fundera…Kärleken? Vänskap? Svek? Förlåtelse? Gud? Jesus? Tro?  Döden? Och vad är egentligen meningen med livet?
  5. Läger, fika, lekar och andakt. Galna lekar, mysiga kvällsfikor och fina andakter är ett par ingredienser som gör lägren unika och oförglömliga.
  6. Ta hand om dig själv. Tänk dig att få göra något för din egen skull, utan att vara självisk. Konfirmationstiden är en sådan möjlighet. Här finns utrymme för dig.
  7. Du får vara med om något som är annorlunda än skolan
  8. Ledarna, du kommer att träffa både vuxna ledare och unga ledare som bara är några år äldre än dig och nyss konfirmerade själva.
  9. Ett minne för livet. Konfirmandtiden blir ett minne för livet. Varje år konfirmeras tusentals 15-åringar, och de allra flesta av dem tycker att det är både roligt och meningsfullt
  10. Varför inte?

Det finns många skäl att komma med, men det största skälet är kanske ändå: varför inte? Du har inget att förlora. Välkommen!

Konfirmation 2024 med utlandsresa - UPPDRAG POLEN

Vad hände under andra världskriget? Hur påverkar andra världskrigets händelser oss än idag? Vi kommer att prata om fördomar, flykt, svält och mötet med andra kulturer och vem vi är, mitt i allt, överallt och som en del av en mångkulturell värld. Livets alla frågor finns med, stora som små. Vi lär känna Gud, oss själv och kyrkan på olika sätt. LÄS MER OCH ANMÄL DIG DIREKT!

Läs mer om konfirmation och även vuxenkonfirmation på länken nedan

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.