Bangkok

Lars Ryderstad

Lars Ryderstad

 

Vi är en kyrka för skandinaver i Sydostasien.Genom oss kan du ta del av gudstjänst, gemenskap, samtal, vigsel/välsignelsegudstjänst, själavård och bikt, förnyelse av äktenskapslöften, skolbesök och mycket mer.

Vi firar nattvard i en stilla aftonmässa varannan onsdag kl 18.00. Titta alltid i Kalendaruim Bangkok här till vänster, där finns information om tid och plats för sammankomsterna. Vi dricker en kopp kaffe tillsammans efter gudstjänsten, en tid för samvaro och gemenskap.

Vår präst Lars Ryderstad reser regelbundet inom Thailand till Hua Hin och Pattaya, och till Laos, Kambodja, Myanmar och Vietnam. 

Vår stående mötesplats är Stable Lodge, Sukhumvit soi 8 i Bangkok. Där träffar du oss på tisdagar mellan 11 och 14. Vi bjuder på kaffe och nybakade kanelbullar.

Ett par gånger per halvår erbjuder vi "Samtal kring Köksbordet". Ett möte om ett intressant ämne, med en spännande person.

Utöver detta har vi volontärer som besöker ett barnhem där de ger mänsklig kontakt och stimulans till små föräldrarlösa barn. Vi har också volontärer som hälsar på nordiska patienter på sjukhus och frihetsberövade svenskar på fängelser. Under rubriken Kalendarium Bangkok till vänster kan du läsa mer om våra planerade aktiviteter liksom på facebook-sidan Prästen i Bangkok.

Vi är en kyrka tillsammans och allt vi gör bygger på engagemang och frivillighet, såväl praktiskt som ekonomiskt. Vi firar gärna gudstjänst där DU finns! Du är välkommen att höra av dig till bangkok@svenskakyrkan.se om du har idéer om hur vi kan vara till tjänst.

Allt gott önskar
Kyrkoherde Lars Ryderstad, husmor Khun Jamlong och kyrkans alla volontärer!   

Lokalen Stable Lodge

Foto: Björn Wennerström

 

Under kommande turistsäsong med start 1:a oktober kommer det att finnas en lokal där man kan möte kyrkans personal för samtal och en kopp kaffe. Adressen är:

Stable Lodge
39 Sukhumvit Road Soi 8, Bangkok

Lokalen är öppen tisdag - fredag 11.00-14.00. 

Välkomna! 

Vi är en kyrka för skandinaver i Sydostasien. Genom oss kan du ta del av gudstjänst, gemenskap, samtal, vigsel/välsignelsegudstjänst, själavård och bikt, förnyelse av äktenskapslöften, skolbesök och mycket mer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktuppgifter Svenska kyrkan i Bangkok

Skapad: 2009-05-15 00:00:00

Svenska kyrkan i Bangkok
P.O Box 25, Prasanmit Post Office Bangkok 10114, Thailand
bangkok@svenskakyrkan.se
Facebook: Prästen i Bangkok
Lars Ryderstad, kyrkoherde
Mobil +66 8 1837 4574

bangkok.diakoni@svenskakyrkan.se
Björn Wennerström, diakon
Mobil +66 8 1809 7509
Maria Wennerström, diakon
Mobil +66 8 1809 7562

Jourhavande präst; 
+46 18 474 50 32
Digitalt brev; svar inom 24 timmar
www.svenskakyrkan.se/
jourhavandeprast​

Vill du ha information om vad som händer i Bangkok?

Skapad: 2014-04-07 10:56:00

Vill du ha information om Svenska kyrkans gudstjänster och aktiviteter i Bangkok? Vi har upprättat en e-postlista för dig som vill ha information sänd direkt hem till din egen epost-låda. Anmäl ditt intresse till  bangkok@svenskakyrkan.se så får du fortlöpande information.

 

Brickor

Brickor Foto: Eva Haag

Bidrag till den diakonala verksamheten

Skapad: 2014-03-29 09:32:00

 

Vill du vara med och bidra till den diakonala verksamheter i Thailand?

Köp vår fina bricka för 1.000 bath. Brickan är tillverkad av en lokal snickare nere i Bangkoks slum, Klong Toey, och målad och dekorerad av en konstnär i Bangkok. Visst är den fin? Kontakt oss på Bangkok@svenskakyrkan.se

Vill du skänka en slant till vår diakonala verksamhet, men inte köpa en bricka, kontakta Lars Ryderstad via telefon eller maila till: Bangkok@svenskakyrkan.se

Brickor

Foto: Eva Haag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//