Kristen tro och gudstjänster

Film 1 - Magister kyrkråtta berättar om gudstjänsten

Magister Kyrkråtta är tillbaka tillsammans med Elis brevbäraren. Undrar även du vad gudstjänsten egentligen handlar om? Se och hör när de svarar och förklarar i filmen om gudstjänsten.

Film 2 - Magister kyrkråtta berättar om nattvarden

Magister Kyrkråtta är tillbaka tillsammans med Elis brevbäraren. Undrar även du vad nattvarden egentligen handlar om? Se och hör när de svarar och förklarar i filmen om nattvarden.

Film 3 - Magister kyrkråtta berättar om dopet

Magister Kyrkråtta är tillbaka tillsammans med Elis brevbäraren. Undrar även du vad dopet egentligen handlar om? Se och hör när de svarar och förklarar i filmen om dopet.

Film 4 - Magister kyrkråtta berättar om bönen

Magister Kyrkråtta är tillbaka tillsammans med Viola Husmus. Undrar även du vad bön egentligen handlar om? Se och hör när de svarar och förklarar i filmen om bönen.

Film 5 - Magister kyrkråtta berättar om kyrkliga ord

Magister Kyrkråtta är tillbaka tillsammans med praktikanten fröken Kyrkråtta. Vill du lära dig om konstiga kyrkliga ord? Se och hör när kyrkråttan svarar och förklarar i filmen om kyrkliga ord.

Sju lektioner i kristen tro

Kyrkskolan består av sju lektioner som går igenom grunderna i den kristna tron. Kyrkskolan startar med Jesus födelse och den första kristna tiden, och avslutas med en genomgång av kyrkans högtider. Följ med på en resa genom den kristna tron!

Dagens bibelord

Varje dag presenteras ett nytt bibelord på vår webbplats.

Kyrkoåret och kyrkans högtider

Kyrkoåret inleds inte som det ordinarie kalenderåret den första januari – ånej. Istället kan kyrkfolket önska varandra gott nytt år på första advent som är kyrkans nyårsdag.

Sju faktafilmer om kristen tro

Lyssna på Svenska kyrkans Sollentunas pedagog Andreas ”Mammut” Salé och präst Kjell Dellerts faktafilmer om kristen tro.