Johannebergs församling

Prata med oss

Kontakt

Johannebergs församling Besöksadress: Walleriusgatan 1, 41258 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7318630 E-post till Johannebergs församling Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Diakonikretsen

Andakt, kaffe och samtal. Varannan torsdag kl 12 i Johannebergs församlingshem.


Diakonikretsen träffas ojämna veckor.

Ansvarig är Ulrika Geinäs:
031-731 86 38, 0703-18 86 38, Ulrika Geinäs

Här berättar Ruth Strömqvist lite mer om Diakonikretsen:

När jag våren 1979 som prästfru först kom i kontakt med kretsen hette den: Diakonisykretsen i Johannebergs församling. Den hade många medlemmar. Mötena inleddes med andakt och kaffe. Därefter handarbetade man medan någon läste högt ur en intressant bok. Våra julförsäljningar var välbesökta och inbringade stora summor att användas till diakonalt arbete i församlingen.

Under årens lopp har kretsen krympt och vi är nu endast en handfull medlemmar som träffas varannan torsdag. Ingen handarbetar längre så nu kallar vi oss enbart för Diakonikretsen. Vi har andakt ledd av präst eller diakon och dricker förstås kaffe (med medhavd smörgås). Vi diskuterar vår kursbok (f n Rexius: Låt komma Gud till oss ditt ord…) och samtalar om andliga frågor och aktuella ämnen inom kyrkan.

Trots vår litenhet är vi livaktiga. Vid församlingens julfest har vi lotterier med fina vinster och försäljning av hemstickade grytlappar och ljus som vi själva stöpt. De medel vi får in använder vi bl.a. till att anordna mindre utflykter för personer på församlingens äldreboenden, t.ex. till Trädgårdsföreningen på sensommaren. Vi bidrar också ekonomiskt till förtäringen på julfesten och vårlunchen.

Vi välkomnar varmt nya medlemmar!