Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon: +46(511)26200 E-post till Skara stift Webbplats

Pilgrimscentrum

Skara stifts pilgrimscentrum finns sommartid i Varnhems klosterkyrka.

Här finns det litteratur, bokbord med pilgrimstillbehör och
guider som kan berätta om kyrkan. Här firas också ett regelbundet andaktsliv. Härifrån utgår korta pilgrimsvandringar och nyckelordsvandringar kring Varnhem.
   Ett stenkast från kyrkan finns ett vandrarhem för övernattning. I klostermiljön finns även ett klosterkafé, klostermuseum och en örtagård att besöka.
    Sommaren 2016 har Pilgrimscentrum öppet 4 juli-7 augusti söndag-torsdag mellan 10.00 och 17.00. Välkommen!

Fler pilgrimscentrum

”Pilgrimscentrum” har kommit att bli ett vedertaget namn när Svenska kyrkan på olika håll i landet ordnar mötesplatser som vill inspirera till pilgrimsliv och vandringar. Förutom i Varnhem finns det sedan länge i Vadstena. Nya sådana centra har tillkommit ibland annat i Tyresö och i Masthugget, Göteborg.

Pilgrimscentrum i Varnhem 2016

Pilgrimscentrum har öppet 4 juli-7 augusti, söndag-torsdag 10.00-17.00.

För att ladda ner sommarens folder, med information om pilgrimsvandringar, bön och gudstjänst, musik, föredrag, guidningar, cafè, trädgårdar och klosterruin - klicka här!