Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, 753 10 Uppsala Telefon: 018-169600 E-post till Svenska kyrkan

Hitta Svenska kyrkan i andra länder

Svenska kyrkan finns över hela världen – i stora städer, i många hamnar och på turistorterna.

Svenska kyrkan i utlandet

När man är ute och reser kan det kännas skönt att veta att det finns någon att prata med.

På ett fyrtiotal orter runtom i världen finns en öppen dörr till gemenskap och andakt. På ytterligare nära åttio platser firas regelbundna gudstjänster. Ambulerande präster finns i Asien, Afrika och Latinamerika.

NÄR DU BEHÖVER HJÄLP AV SVENSKA KYRKAN I UTLANDET

Svenska kyrkan i utlandets personal har en speciell kompetens att hjälpa drabbade och anhöriga vid övergrepp, olyckor och katastrofer som berör svenskar utomlands.

Tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), svenska ambassader, konsulat och andra aktörer samarbetar vi för att möta människor i nödsituationer och ge tillfälle för samtal.

Du kan nå alla utlandsförsamlingar genom växeln på Svenska kyrkans kansli i Uppsala. Telefonnummer dit är 018-16 95 00.

Nord- och Sydamerika

Asien