Skolverksamhet för unga

Uppsala domkyrkoförsamling vill gärna bidra till bra verksamhet i skolan. Det som ”alla” tidigare visste om Svenska kyrkan, kristen tro och vårt kulturarv är inte längre självklart att alla känner till.

Uppsala domkyrkoförsamling vill vara en aktiv del i ungas vardag och bidra till bra verksamhet på skoltid för elever i olika åldrar. Vi inbjuder tex årskurs  3 till Påskvandring, årskurs 4 till Riddarskola, årskurs 5 till Så var det förr och årskurs 7 till Allhelgonavisning.

Vi bjuder regelbundet in skolor i domkyrkoförsamlingen till pedagogiska visningar i Uppsala domkyrka. Vi kan också komma och medverka i undervisningen på skolan, till exempel vid temalektioner och projekt.

I Uppsala domkyrka gör vi ofta temavisningar som kan anpassas efter behov. Läs mer på sidan om skolvisningar.

Stöd i kris

När skolan hamnar i en krissituation kan vi erbjuda vårt stöd och sakkunskap till såväl lärare som elever. Vi har lång erfarenhet av svåra samtal, kan delta i krisgrupper och öppnar gärna våra kyrkor och lokaler när sorgen behöver en plats och ett sammanhang.

Rum för glädje

Likaså vill Uppsala domkyrkoförsamling ge rum för glädje, när skolor vill fira avslutning eller liknande i kyrkan.

Universitetskyrkan

För alla studenter finns Universitetskyrkan. Den är varken en byggnad eller en egen församling, utan ett samarbete mellan Svenska kyrkan och flera frikyrkoförsamlingar i Uppsala. Universitetskyrkans gudstjänster firas oftast i Helga Trefaldighets kyrka eller Missionskyrkan. Läs mer om universitetskyrkan.

Kontakta

Skapad: 2010-06-23 00:00:00

Lotta Ingerholt, tel 018-430 36 65, charlotta.ingerholt@ svenskakyrkan.se

Carin Åblad Lundström (gymnasiepräst), tel 018-430 36 66, carin.ablad-lundstrom@svenskakyrkan.se

//