Foto: IKON

Barn och musik

Det finns flera körer och musikgrupper för barn i Kungälv-Ytterby församling. Välkommen att vara med!

Barnkören Gloria 

Barnkören Gloria för dig mellan 8 och 12 år, tisdagar kl 16.00-17.00.
Fruktfika från 16.50.
Vi sjunger blandad repertoar, lär oss lite om instrument och utforskar musikens språk och uttrycksformer tillsammans.

Start: tisdag 16 januari

Låter det kul? Anmäl dig så snart som möjligt till Rebecka Tholerus, musikpedagog, rebecka.tholerus@svenskakyrkan.se eller Maria Windt, kantor, maria.windt@svenskakyrkan.se

Kungälvs kyrkas Flickkör, aspiranter, åk 2-3

Aspirantkören är en nybörjarkör för dem som vill vara med i flickkören!  Vi kommer att träna sångteknik och gehöret genom lek och sång.  Om man är med i kören finns möjlighet till enskild musikteori- och piano/orgellektioner också.  Vi sjunger på högmässor och musikgudstjänster i Kungälvs kyrka, och då sjunger vi tillsammans med flickkören. Alla som är intresserade av musik och sång är välkomna att vara med! Kören har ett begränsat antal platser. Anmälan här!

Övningstid: tisdagar 17.00 – 17.30 i Kungälvs kyrkas församlingshem
Körledare: Momoko Bengmark 
Terminsstart: 9 januari 

Kungälvs kyrkas Flickkör, åk 4-6

Flickkören är för dig som vill satsa lite extra på sång och musik! Vi lär oss att sjunga flerstämmigt och efter noter, och arbetar mycket med sångteknik. Unikt för flickkören är att vi sjunger även med rörelser och sång i olika genrer. Vi sjunger på högmässor och musikgudstjänster i Kungälvs kyrka, och då sjunger vi tillsammans med flickkör-aspiranterna.  Om man är med i kören finns möjlighet till enskild musikteori- och piano/orgellektioner också.  Utöver det så har vi roliga aktiviteter som dagläger (laga mat, vattenlek, girls spa etc.)  och annat för att ha gemenskap med alla i kören!.

Det krävs inte att du har sjungit i kör innan, men du gör en provsjungning med körledaren först för att veta hur det är att vara med i flickkören.     

Övningstid: onsdagar kl 16.00-17.00 i Kungälvs kyrkas församlingshem 
Körledare: Momoko Bengmark 
Terminsstart: 10 januari 

Anmäl här eller kontakta körledaren.

Kungälvs kyrkas Gosskör, aspiranter, åk 2-3

Aspirantkören är en nybörjarkör för dem som vill vara med i gosskören! Vi kommer att träna sångteknik och gehöret genom lek och sång. Om man är med i kören finns även möjlighet till enskild musikteori- och piano/orgellektioner. Vi sjunger på högmässor och musikgudstjänster i Kungälvs kyrka, och då sjunger vi tillsammans med gosskören. Alla som är intresserade av musik och sång är välkomna att vara med! Kören har ett begränsat antal platser. Anmälan här!

Övningstid: Tisdagar 17.45 – 18.15 i Kungälvs kyrkas församlingshem 
Körledare: Momoko Bengmark 
Terminsstart: 9 januari 

Kungälvs kyrkas Gosskör, åk 4-6

Gosskören är för dig som vill satsa lite extra på sång och musik! Vi lär oss att sjunga flerstämmigt och efter noter, och arbetar mycket med sångteknik. Vi sjunger mycket a cappella och även på latin, vilket är unikt för gosskören. Vi sjunger på högmässor och musikgudstjänster i Kungälvs kyrka, och då sjunger vi tillsammans med gosskör-aspiranterna. Om man är med i kören finns möjlighet även till enskild musikteori- och piano/orgellektioner. Utöver det så har vi roliga aktiviteter, som läger med andra gosskörer, så man har stora möjligheter att hitta gemenskap med killar i olika åldrar.  
Det krävs inte att du har sjungit i kör innan, men du gör en provsjungning med körledaren först för att veta hur det är att vara med i gosskören.     
Kören har ett begränsat antal platser. Anmälan här!

Övningstid: Tisdagar 18.15-19.15 i Kungälvs församlingshem
Ledare: Momoko Bengmark
Terminsstart: 9 januari

Anmäl här eller kontakta körledaren.

 

Lovsångsteam för barn och unga

I Munkegärdekyrkan och Kastalakyrkan finns några olika lovsångsteam, där barn och ungdomar spelar gitarr, bas, trummor, piano m.m. och sjunger tillsammans i kyrkan några gånger per termin. Lovsångsteamen leds av ideella. För mer information, hör av dig till kontaktperson Maria Windt.