Internationellt hjälparbete

Vantörs församling jobbar med internationellt hjälparbete för att skapa en mer rättvis värld. Du är hjärtligt välkommen att ge en slant eller hjälpa till med bössinsamlingar och försäljningar där pengarna går till människor i nöd.

Vår vänförsamling Kiwalaa församling i Tanzania

Vantörs församling har sedan 2013 en vänförsamling i Kiwalaa i Moshidistriktet, Tanzania, tillsammans med Järfälla församling. Varje söndag ber vi för våra vänförsamlingar, och i Kiwalaa ber de för oss. 

En grupp från Järfälla och Vantörs församlingar besökte Kiwalaa församling 2019. Under en spännande och upplevelserik vecka kunde vi bland annat se hur våra tidigare stödinsatser fallit ut, bland annat i en majskvarn. I numret av Tusen Möjligheter nr 1 2020 kan du läsa ett reportage från resan. 

2024 får vi i Sverige besök från Kiwalaa församling. Samordnare för från Vantörs församling är Joakim Friberg, präst. 

Act Svenska kyrkan

Act Svenska kyrkan arbetar i pågående världskriser och samlar in pengar för att minska lidandet för människor i utsatthet. 

Samordnare för insamling och kampanjer för Act Svenska kyrkan i Vantörs församling är Tara Tony.

Vill du bidra med en slant till Act Svenska kyrkan? 

Swisha gärna nummer: 123 431 55 45 till Act Vantör

eller besök Act Svenska kyrkans gåvoshop för att ge bort en present med gott ändamål. 

 

Mer information om Act från Svenska kyrkan

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.