Svenska kyrkan i Uddevalla

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Uddevalla Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2-4, 45132 UDDEVALLA Postadress: Box 262, 45117 UDDEVALLA Telefon: +46(522)642100 E-post till Svenska kyrkan i Uddevalla Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Välkommen till Bäve

Bäve är en engagerad församling med kyrkan granne med Skogslyckans torg norr om centrum i Uddevalla.


Församlingen präglas av lekmannamedverkan, omsorg, ett aktivt arbete med konfirmander och ungdomar.

Vi firar mässa med lovsång varje söndag kl 11. Oftast medverkar gudstjänstgrupper i planeringen och genomförandet av Mässa med lovsång.

Välkommen också till Sopplunch, Språkcafé för nya svenskar, smågrupper med mera. Titta förbi på sopplunchen med föredrag, pröva på olika kursverksamhet för vuxna eller en bibelstudiegrupp!

Dessutom finns det onsdagsmässa, KU, KU+, barnkör, Be Voice-kören,  och gudstjänster på finska, FUB-gudstjänster och ungdomsträffar.

Du kan också kontakta oss om vårt arbete tillsammans med skolorna.

Läs mer om vår kyrka och dess historia. Läs också mer möjlighet till dop, konfirmation, bröllop och begravning. Läs också mer om pastoratets kyrkogårdar.
 

Om du ser dopfunten stå vid ingången till kyrksalen är det inte för att vi glömt att köra tillbaka den. Den står där för att markera att dopet är ingången till Guds församling, Kristi kyrka. Det är en mycket gammal sed att dopet skedde vid ingången och nu påminns vi varje gång vi går in i kyrkorummet om denna gåva vi fått.
Man kan ta lite vatten på fingertoppen och göra ett korstecken på sig om man vill för att påminna sig om att Jesus har gett sitt liv på korset för att jag skall få leva! Denna gåva fick jag i dopet och genom att lita på Guds ord som lovar detta liv kan jag vara trygg i att vara ett Guds barn.

Genom dopet

Om du ser dopfunten stå vid ingången till kyrksalen är det inte för att vi glömt att köra tillbaka den. Den står där för att markera att dopet är ingången till Guds församling, Kristi kyrka. Det är en mycket gammal sed att dopet skedde vid ingången och nu påminns vi varje gång vi går in i kyrkorummet om denna gåva vi fått. Man kan ta lite vatten på fingertoppen och göra ett korstecken på sig om man vill för att påminna sig om att Jesus har gett sitt liv på korset för att jag skall få leva! Denna gåva fick jag i dopet och genom att lita på Guds ord som lovar detta liv kan jag vara trygg i att vara ett Guds barn.

Vi fortsätter låta Evangelisten Johannes öppna himlens fönster.
Vi läser, reagerar och samtalar.
Varannan torsdag i Bäve kyrka kl 13.00-14.30
Vi börjar 8 september.

Bibelsamtal med Stig Walldin

Vi fortsätter låta Evangelisten Johannes öppna himlens fönster. Vi läser, reagerar och samtalar. Varannan torsdag i Bäve kyrka kl 13.00-14.30 Vi börjar 8 september.