Körer

Norbergs kyrkokör övar i Rotundan i Mariagården

Norbergs kyrkokör övar i Rotundan i Mariagården Foto: Carina Sällström Stråhle

Norbergs kyrkokör
Norbergs kyrkokör är en blandad vuxenkör. Visst är det bra att kunna lite om noter, men det är inget krav för att bli medlem i kören. Vi övar i Mariagården varje onsdag från kl 19.00 till kl 20.30 och medverkar med sång i kyrkan, framförallt vid årets stora kyrkhelger. Repertoaren består oftast av traditionell kyrkomusik, men kommer att breddas ju mera kören utvecklas.
En gång om året bjuds körmedlemmarna på en konsertresa där vi tillsammans kan få njuta av en musikupplevelse.
Onsdagar kl 19.00-20.30 i Mariagården.

Koronakören
Koronakören är en damkör som med en bred repertoar sjunger både två och trestämmigt. Kören övar varje torsdag från kl 19.00 till kl 20.30 i sockenstugan i Karbenning. Koronakören medverkar ofta med sång i kyrkan och vid friluftsgudstjänster. Ibland sjunger kören tillsammans med Norbergs kyrkokör. Man behöver inte vara notkunnig för att vara med i kören. Ibland åker kören ut och upplever något roligt tillsammans.
Torsdagar kl 19.00-20.30 i Sockenstugan, Karbenning.

Barnkör
Vi övar på Mariagården varje onsdag när det inte är skollov. Här får man träna sin röst och lära sig sånger. De allra flesta barn kan lära sig att sjunga och tycka att det är roligt. Vi medverkar vid familjegudstjänster i kyrkan någon gång per termin. Ibland åker vi på något trevligt tillsammans.
Onsdagar kl 13.45-14.30 i Mariagården.

Ungdomskör från åk 7
Sjung tillsammans med andra och inte bara till mp3-spelaren. Här får du chans att både ha roligt med musik och utveckla din röst.
Kören övar på Mariagården varje torsdag när det inte är skollov. Vi medverkar vid gudstjänster någon gång per termin.
Torsdagar 17.00-18.00 i Mariagården.

För ytterligare upplysningar om musik- och körverksamheten kontakta gärna kantor Margareta Nordlund, tel 0223-298 03.
margareta.nordlund@svenskakyrkan.se