Kör, musik & kultur

I Skarpnäcks församling kan du ta del av olika kulturevenemang, allt från musikgudstjänster och storslagna konserter med kör, orkester och orgel - till utställningar och temakvällar.

All verksamhet är kostnadsfri för dig som besökare, medlemmarna i Svenska kyrkan har redan betalat. Däremot tar vi ofta upp en kollekt till förmån för församlingens diakonala arbete eller ACT Svenska kyrkans internationella arbete under våra kulturevenemang.

20/4 Kulturnatt: Atmosfär och arkitektur i Markuskyrkan

Sigurd Lewerentz pärla i söderort är öppen för besökare hela kvällen lördag 20 april. Kulturnatten inleds med två konserter. Från kl 20.00 och framåt spelas stilla, atmosfärisk musik i kyrkorummet. Välkommen att ta plats på en bänk eller matta och lyssna så länge du vill.

Barn- och ungdomskörer

Skarpnäcks församling har ett rikt utbud för alla sångglada barn! Att sjunga sjunga är roligt och utvecklande på många sätt. Barnet får lära känna sin röst och utveckla den genom hållning, andning, tonbildning, gehörsträning och gestaltning. All verksamhet är kostnadsfri.

Kör som sjunger.

Vuxenkörer

Vuxenkörerna erbjuder allt från lättsam körsång för ovana, till en blandad repertoar, klassiskt, jazz och mera modernt för vana körsångare.