Dopsajten

Här har vi samlat olika vanliga frågor med svar om dopet.

Vanliga frågor med svar

Här har vi samlat olika vanliga frågor med svar om dopet.

För att boka dop ta kontakt med den församling där du önskar ha dopet.

Boka dop

För att boka dop ta kontakt med den församling där du önskar ha dopet.

Varje dop är en fest för Svenska kyrkan. Familj, vänner och församling samlas i en gudstjänst för att fira detta.

Dopgudstjänsten

Med tre ord som utgångpunkt kan man beskriva dopet. Dessa är tro, tradition och fest.

Varför dop?

Dopets mest synliga symboler är det rena vattnet, det vita brinnande ljuset och dopklänningen.

Dopets symboler

Vill du vara fadder till vårt/mitt barn? eller Vill du vara fadder till mig nu när jag ska döpas?

Att vara fadder

När man ska göra något utöver det vanliga kan det bli många nya saker att tänka på. Här hittar du olika verktyg som du kan använda.

Verktygslåda

Vad behövs för att mitt/vårt barn ska bli döpt? Kan jag som ungdom eller vuxen döpas? Svaret på detta är enkelt. Det är din/er önskan om dop som behövs.

Alla kan bli döpta