Solberga pastorat

Välkommen till gudstjänster och samlingar i våra kyrkor och mötesplatser!

Vi sjunger in våren tillsammans

Välkommen på traditionsenligt vårfirande i Solberga församlingshem på valborgsmässoafton. Tag med fikakorgen och kom med.

Öppet Hus Solberga vaktmästeri

Vi firar att ombyggnationen av Solberga vaktmästeri är färdig och bjuder in till Öppet hus 19 april mellan kl. 09-11.

NPF-café

På NPF-caféet kan du som är förälder till ett barn med NPF-diagnos träffa andra föräldrar med liknande erfarenheter. Nästa träff är tisdag 16 april i Kyrkans Hus, Stora Höga.

Föräldra-baby-lunch!

Under fyra tisdagar i vår kan du och din bebis komma och ät lunch och umgås tillsammans med oss och andra föräldrar på föräldra-baby-lunch i Kyrkans Hus, Stora Höga. Nästa träff är tisdag 23 april.

En kvinna läser ur Bibeln.

Öppna bibelkvällar i Solberga

Välkommen att vara med på våra öppna bibelkvällar. Vi kör igång på måndag 8 april kl. 18.30 och träffas fyra måndagar i vår.

En bebis leker med en leksakstraktor med olika djur i en släpvagn.

Utflykt 4H-gård med Öppna förskolan

Välkommen på utflykt till Tolsereds 4H-gård i Hisings Kärra! Vi går en guidad tur i grupper och barnen får klappa kaniner, grisar, lamm och rida. Vi grillar korv och har en härlig förmiddag tillsammans på gården.

Någon vattnar blommorna på en grav.

Kyrkogårdsförvaltningen skickar inte ut erbjudanden om gravskötseltjänster

Vi har blivit uppmärksammade på gravrättsinnehavare som har fått hem erbjudande om gravskötseltjänster, erbjudandet kan lätt uppfattas som en faktura. Den här typen av utskick kommer inte från kyrkogårdsförvaltningen, utan från privata företag som vill sälja sina tjänster.

En grupp människor går på en grusväg en solig sommardag.

Församlingsresa till Hudiksvall

Följ med på församlingsresa för en helg med musik, undervisning och utflykter i vackra Hudiksvall.

Nål och tråd-café

På Nål och tråd-caféet kan du inspireras av andra, laga sånt som har gått sönder eller lära dig något nytt! Kom förbi efter jobbet eller skolan, ta en fika och ägna lite tid åt ditt skapandeprojekt.

Föräldrasnack

För dig som är förälder till ett barn som är 0-9 månader och vill prata om glädje, sorg, rädslor, önskningar och mycket mer. Här finns plats för både det härliga och det som känns svårt! Tisdagar kl 10-12 i Kyrkans hus i Stora Höga.

Café NiKODEmus

Onsdagar kl.14-16 på Kodevägen 3, Kode. Välkommen in för en fika och en stund i gemenskap!

Alpha - utforska grunderna i kristen tro

Alpha består av en gemensam måltid, undervisning och samtal. Vi möts för att få uttrycka både tro och tvivel, och för att fundera kring livets viktiga frågor. Under våren finns två olika Alpha-grupper i Solberga pastorat: en för seniorer och en som är öppen för alla åldrar.

Hitta till kyrkor runt om i Sverige – eller ge dig ut på en vandring

Ett altare framför ett kyrkfönster.

Kyrkor och platser

Upplev över 4 000 kyrkor och kapell. Eller besök kyrkogårdar, kyrkoruiner och andra platser.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Ett led människor går på en stig bland lövträd.

Vandra i Sverige – gå en pilgrimsvandring

I Sverige finns över 40 pilgrimsleder. Du kan vandra själv eller tillsammans med andra. På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ.

Ett kyrktorn sticker upp bakom trädkronorna mot blå himmel.

Sommarkyrkor

Många kyrkor håller öppet även under sommaren. Du hittar sommaröppna kyrkor via vår webbkarta eller app.

Vardagsmässa i Stora Höga

Kom som du är till en gudstjänst mitt i veckan. På torsdagar kl 18.30 firar vi en enkel mässa i Kyrkans hus i Stora Höga.

Promenad

På olika håll i pastoratet anordnas promender. Välkommen att ansluta! Klicka in för att se vilka platser och tider som gäller.

Livesändning Gudstjänst - Solberga

De flesta gudstjänster från Solberga kyrka direktsänds på YouTube. Vanligtvis finns den senaste inspelningen sedan att se i efterhand på sidan "Digitalt arkiv".

Scouterna

Scouterna i Stora Höga

För barn från årskurs 2 och uppåt. Ledarscout från årskurs 7. Vi träffas varje tisdag i Kyrkans Hus i Stora Höga kl. 17.30 - 18.45 Vi är ute varje gång, så tänk på att ha kläder efter väder. Välkommen att vara med!

Bibelstudier

Vi fikar, läser och begrundar bibelställen tillsammans med präst i församlingshemmen. Läs mer här.

Svenskagravar.se

Nu är våra kyrkogårdar anslutna till svenskagravar.se. Där kan du leta upp var en person är begravd, årtal och andra uppgifter. Ett fåtal gravar har ännu inte kommit med då det kanske saknas viktiga uppgifter om graven.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet