.

Sedan den 1 september 2015 är Karlskoga kyrka helt stängd för renovering och ombyggnation av kyrkorummet. Ett arbete som beräknas pågå till den 31 maj 2016. Du kan följa ombyggnationen i bilder och text här. Foto: Leif Helge

Ossama Makhoul, platsansvarig i Karlskoga. Pernilla Rosin, styrelseledamot och en av initiativtagarna till Fritidsbanken i Karlskoga. Bengt-Åke Gustafsson, hockeylegend och invigare av Fritidsbanken i Karlskoga. David Mathiasson, projektledare för Fritidsbanken Sverige.

Nu är Fritidsbanken högtidligen invigd på Skogsrundan 32C.
Öppettiderna är tisdagar och torsdagar 16-19.
Karlskogas egen hockeylegend Bengt-Åke Gustafsson klippte bandet och var också först ut med att låna utrustning. Bengt-Åke siktade in sig på ett par längdåkningsskidor och lovade samtidigt bidra med egen utrustning till Fritidsbanken. På Skogsrundan 32C lånar man utrustning gratis upp till 14 dagar utan kostnad.

Inlämning av sport- och fritidsprylar till Fritidsbanken i Karlskoga
sker hos Svenska kyrkan på Kungsvägen 39 i Karlskoga,
vardagar 10-16 och lördagar 10-13.

Vi behöver hjälp av privatpersoner, Idrottsföreningar, sportaffärer, ja alla som kan hjälpa oss att fylla lagret i vår nya verksamhet, Fritidsbanken.

Passa på att rensa förrådet och gör samtidigt en god gärning.

Fotbollsskor, skridskor, pjäxor, skidor, klubbor, racketar, bollar, cyklar, hjälmar all form av fritidsutrustning är välkommet.

Alla får låna, allt är gratis och konceptet uppmuntrar till återanvändning och att aktivera sig. I yngre år vill man gärna prova på mycket olika saker. Det kostar en del och kanske tröttnar man fort. Här får man möjlighet att låna gratis för att prova ett par veckor.
Förhoppningsvis uppmuntrar detta till mer aktiviteter.

Fritidsbanken är ett socialt entreprenörskap som föddes i Deje i Värmland och antalet orter som startar en fritidsbank växer snabbt över landet.
En lokal Fritidsbank är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Människor skänker fritidsprylar som de inte längre använder och Fritidsbanken tar tillvara och lånar ut. Här kan alla låna utrustning för en aktiv fritid.

En enklare väg till en aktiv fritid.

​​​​

Karlskoga församling

Skapad: 2009-03-12 00:00:00

Besöksadress:
Kungsvägen 39
691 31 KARLSKOGA

Växel:

Kyrkogårdsförvaltningen:

Öppettider:
mån–fre 09:00-15:00
lunch 12:00-13:00

E-post:
E-post till Karlskoga församling

Webbadress:​​www.svenskakyrkan.se/Karlskoga

Foto: Sveriges Radio P4 Örebro

Fritidsbanken

Skapad: 2016-01-15 16:21:00

Sveriges Radio P4 inslag. Lyssna här.

"På lånade skidor i skidspåret"

Foto: SVT

Allt fler kommer till kyrkan

Skapad: 2015-12-10 10:33:00