Den 1 september stänger kyrkan helt för renovering och ombyggnation av kyrkorummet. Ett arbetet som beräknas pågå till den 31 maj 2016. Du kan följa ombyggnationen här.

Den 1 september stänger kyrkan helt för renovering och ombyggnation av kyrkorummet. Ett arbetet som beräknas pågå till den 31 maj 2016. Du kan följa ombyggnationen här. Foto: Leif Helge

Inlämning av sport- och fritidsprylar till Fritidsbanken i Karlskoga
sker hos Svenska kyrkan på Kungsvägen 39 i Karlskoga,
vardagar 10-16 och lördagar 10-13.

Invigning planeras till den 11 januari 2016.
Tack på förhand. 

Vi behöver hjälp av privatpersoner, Idrottsföreningar, sportaffärer, ja alla som kan hjälpa oss att fylla lagret i vår nya verksamhet, Fritidsbanken. 

Passa på att rensa förrådet och gör samtidigt en god gärning. 

Fotbollsskor, skridskor, pjäxor, skidor, klubbor, racketar, bollar, cyklar, hjälmar all form av fritidsutrustning är välkommet.

Alla får låna, allt är gratis och konceptet uppmuntrar till återanvändning och att aktivera sig. I yngre år vill man gärna prova på mycket olika saker. Det kostar en del och kanske tröttnar man fort. Här får man möjlighet att låna gratis för att prova ett par veckor.
Förhoppningsvis uppmuntrar detta till mer aktiviteter.

Fritidsbanken är ett socialt entreprenörskap som föddes i Deje i Värmland och antalet orter som startar en fritidsbank växer snabbt över landet.
En lokal Fritidsbank är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Människor skänker fritidsprylar som de inte längre använder och Fritidsbanken tar tillvara och lånar ut. Här kan alla låna utrustning för en aktiv fritid.

En enklare väg till en aktiv fritid.  

​ 

 

 

 

 

 

 

​​​​

Karlskoga församling

Skapad: 2009-03-12 00:00:00

Besöksadress:
Kungsvägen 39
691 31 KARLSKOGA 

Växel:    
0586-688 00 

Kyrkogårdsförvaltningen:
0586-688 14

Öppettider:    
mån–fre 09:00-15:00
lunch 12:00-13:00

E-post:
E-post till Karlskoga församling 

Webbadress:​​www.svenskakyrkan.se/Karlskoga

Senaste boken om Jobbman

Skapad: 2014-05-19 09:37:00

Den senaste boken om Jobbman är nummer 4 i serien om den nyfikne sagofiguren Jobbman som älskar att prova på olika yrken. Hittills har han provat på att vara brandman, kock och barnmorska. Den här gången provar han på yrket som präst. Historien om Jobbman när han hjälper kyrkoherden med både dop och vigsel lockar till både skratt och någon tår i ögonvrån.

Hos oss på Svenska kyrkan i Karlskoga församling finns boken att köpa på församlingsexpeditionen, församlingshemmet 39:an, Söderkyrkan och Österledskyrkan. Boken kostar 99kr och pengarna går oavkortat till Karlskoga församlings stödfond.

 

Dagens bibelord

 

 

 

 

//