Karlstads stift Besöksadress: Västra Torggatan 15, 65224 Karlstad Postadress: Box 186, 65105 Karlstad Telefon: +46(54)172400 E-post till Karlstads stift Webbplats

Svenska kyrkan

Karlstads stift

Biskop electus

Idag har Sören Dalevi valts till biskop electus i Karlstads stift.

I augusti 2016 går biskop Esbjörn Hagberg i pension. Då vigs också Karlstads stifts nya biskop. Ett biskopsbyte pågår under en längre tid och omfattar bland annat förslag och nomineringar, nomineringsval och utfrågning, val och utnämning, stavnedläggning och avsked, vigning i Uppsala domkyrkan och välkomnande i Karlstads domkyrka.

Biskopsval 2016

Lediga jaktarrenden.
Luthers reformationsjubileum.
Välkommen som medlem.

Lediga jaktarrenden. Luthers reformationsjubileum. Välkommen som medlem.