Karlstads stift

Karlstads stift Besöksadress: Västra Torggatan 15, 65224 Karlstad Postadress: Box 186, 65105 Karlstad Telefon: +46(54)172400 E-post till Karlstads stift Webbplats

Karlstads stift

Följ mässan under kyrkomötets högtidliga invigningen på tisdagen i efterhand i Svenska kyrkan Play.

Kyrkomötet 2016 sänds på webben

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

Välkommen som medlem

År 2017 firas reformationsåret med anledning av att det är 500 år sedan Luther spikade upp sina 95 teser mot avlaten på porten till Slottskyrkan i Wittenberg. Det blev starten på reformationen – en av historiens mest dramatiska omvälvningar.

Reformationsåret 2017

hitta din församling

Du kan enkelt hitta vilken församling du bor i genom att gå till sidan Sök församling och skriva in din adress.

Vill du låta döpa ditt lilla barn? Eller är du ung eller vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj.

Dopet är en fest i Guds familj

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Konfirmationen är ett minne för livet

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. En vigsel kan vara stor och pampig eller liten och intim. Det är helt upp till er hur ni vill säga ja till varandra.

Ett välsignat bröllop

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Begravningen ett sätt att säga farväl

I gåvoshopen kan du handla fina gåvobevis att ge bort. På beviset finns plats för en personlig hälsning till den du vill uppvakta. Du kan välja mellan ett digitalt och ett tryckt gåvobevis.

Handla i gåvoshopen!