"Oenighetens gemenskap": Pilot-workshop 10 maj

Hur bemöter vi antidemokratiska åsikter i ett samtal? Vad utmanas vi av och var går våra gränser? I år genomför programmet både samtal och workshopar under rubriken "Oenighetens gemenskap". Den 10/5 genomför vi en pilot-workshop online. Välkommen! Anmälan öppen.

Online-workshop den 10 maj:
Vi träffas i en pilotversion av en större workshop som vi planerar att genomföra i samband med programmets konferens 3-4/10 i Stockholm.

Den 10 maj tränar vi på några olika, lite utmanande scenarier. Vad är vår uppgift som kyrka i sammanhang där åsikter uttrycks eller aktioner som vi inte sympatiserar med, ändå sker? Var går våra gränser? Hur sätter vi gränser när skavet uppstår?

Charlotte Frycklund, nätpräst Foto: Magnus Aronson

Medverkar gör bland annat Charlotte Frycklund som delar några aktuella exempel från sitt uppdrag som nätpräst för Svenska kyrkan. Från programmet medverkar Miriam Hollmer

Vi tittar också på hur bibeltexter kan citeras utifrån helt olika utgångspunkter och ideologier och provar att argumentera utifrån konkreta Bibel-ställen. Pilot workshopen har både teoretiska och praktiska delar. 

Upplägg: 

- Introduktion ”Oenighetens gemenskap”: Vad är det att vara kyrka i det som händer i ett särskilt sammanhang. Vad får det för konsekvenser?
- Workshop/samtal med aktuella exempel på svåra eller utmanande åsikter och händelser i kyrklig kontext. (smågrupper)
- Gemensam reflektion i stor grupp.
- Introduktion alternativa Bibel-tolkningar. Bla ytterhögerns Bibeltolkning.
- Workshop/samtal Bibeltexter
- Reflektion i storgrupp

Målgrupp: Medarbetare och engagerade i Svenska kyrkans organisationer. 
Datum och tid: 10/5 kl. 13.30 - 15.30. (Online i Teams. Länk mailas ut dagen innan workshopen.)
Anmälan: Anmäl dig på programmets funktionsmail:
tillitochdemokrati@svenskakyrkan.se