Medarbetarintervjuer

"Möt..." är en serie intervjuer med människor som jobbar i Svenska kyrkan i Partille, där de berättar om sig själva och sitt yrke.

Hej Jens Rosenkvist, ny präst i Partille församling.
Vem är du?
-Jag är född i Umeå men uppvuxen i Kalmar. Där var jag med i EFS under min uppväxt. Jag är 28 år och har läst teologi i Uppsala. Jag prästvigdes för Lunds stift 2021 och där har jag jobbat i två år.

Vad är det bästa med att vara präst?
-Att få arbeta med bibelordet och få förmånen att fördjupa sig. För min egen tro så blev Bibeln fundamental. I en tid där det är mycket känslor, så är bibelordet så fast. Och Bibelordet är levande. Det kan ge hopp och förvandla. Och så tycker jag att det är kul med människor, hänga med människor och vara i deras liv och följa dem genom olika epoker.

Vad ser du fram emot här?
-Att arbeta med konfirmander. Det är den stora pelaren som fick mig hit. Jag ska ha två fokusområden – mission och konfirmander. Det är två ämnen som ligger mig nära hjärtat. Jag är en person som är ute bland folk och vill möta folk och bygga relationer. Jag ser också fram emot att vara i en församling där det är tydligt att Jesus är i centrum.

Har du något partytrick eller okänd talang?
-Det folk inte vet är att jag är oerhört nördig när det gäller mat och är utbildad servitör. Jag lagar mycket italienskt och asiatiskt. Asiatiskt är enkelt om man bara har basgrejerna hemma – soja, lime, chili, ingefära, vitlök. Och italienskt är enkelt, men blir så gott. Jag gör en lasagne med 24 lager. Den är gudomligt god! Det här kan jag prata hur länge som helst om!
Jag skulle vilja jobba med mat och Bibeln. Jag ser gemenskap byggas där mat blandas in. När man bjuder hem folk på mat så lär man känna varandra. Det händer någonting. I alla kulturer är mat viktigt. Och Bibeln är smockad med mat i liknelser.

Möt Ulrika Palmqvist

Diakon i Sävedalens församling

Möt Johan Hylander

Präst i Sävedalens församling

Möt Vilma Rydstedt

Diakon i Partille församling

På pannkakscaféet serveras det massor av pannkakor, som namnet avslöjar, men även annat fika och smått och gott.

Möt Anna Olausson Theuerkauf

Värdinna & lokalvårdare i Furulunds församling

Möt Andreas Thalenius

Församlingsherde i Partille församling

Möt Daniel Kaiberger

Ungdomspedagog i Furulunds församling

Möt Eva Martinsson

Ungdomsdiakon i Sävedalens församling

Möt Tommy Dröscher

Fastighetsskötare på Svenska Kyrkan i Partille

Möt David Frid Alerås

Kyrkogårdspersonal på Kyrkogårdsförvaltningen i Partille

Möt Joel Göranson

Präst i Furulunds/ Öjersjö församling

Möt Anna-Lena Nordberg

Kyrkomusiker i Partille församling