Foto: Marie Alrixon

Vill du bli ung ledare?

"Det roligaste att vara ungledare är att få se glädjen i konfirmander när dom tycker det är roligt... och att få konfirmanderna delaktiga i undervisningen så att alla får höras och synas." Adelina Persson, ung ledare.

Du behövs i Katrineholmsbygdens församling!

Att vara ung ledare är både en möjlighet för dig att växa och utbilda dig, men också ett ansvar i att vara en förebild för andra.

Du kommer att få många nya erfarenheter samt en ledarutbildning som du kommer att ha stor nytta av i framtiden. När du gått färdigt utbildningen får du ett intyg som du kan använda i ditt framtida CV.

Vad innebär det att vara ung ledare och varför väljer man att ägna en del av sin fritid åt det? Här nedanför finner ni några av församlingens unga ledare.

Jag heter Adelina Persson och är 21 år. Jag är ung ledare i konfirmand arbetet och kyrkvärd i Katrineholms kyrka. Jag arbetar inom barnomsorgen i katrineholms kommun.

När jag inte är i kyrkan tycker jag om att vara i stallet, pyssla och fixa samt umgås med familjen, speciellt mina kusinbarn. Tycker även om att sjunga och är med i Gloriakören i Valla.

Vad är roligaste att vara ung ledare: 
Det roligaste att vara ung ledare är att få se glädjen i konfirmander när de tycker det är roligt. Jag brinner för att få konfirmanderna delaktiga i undervisningen och att alla får höras och synas.

Jag heter Bianca Eriksson Frölid och är 16 år. Jag går första året på en samhälls-beteende linje med inriktning kriminologi på Drottning Blankas gymnasium i Norrköping.

På fritiden är jag delvis ung ledare och tränare på Katrineholms boxningsklubb.

Vad är roligast med att vara ung ledare?
Jag tycker att det roligaste med att vara ung ledare är alla nya människor man får lära känna. Det känns även bra att öva och utveckla ledarkunskaperna.

Jag heter Paulina Fornemyr och är 19 år. Jag går mitt tredje år på vård och omsorgsgymnasiet i Katrineholm.

På fritiden gillar jag att hålla på med musikal och sjunga i kör.

Vad är roligast med att vara ung ledare?
Det roligaste med att vara ung ledare är att få träffa en massa olika ungdomar och får höra deras tankar och åsikter. 

 

 

Vill du vara med som ledare i församlingens grupper, vid söndagsskolan eller som konfirmandledare?

Du ska vara 15 år eller äldre och konfirmerad.
Du erbjuds kurs i ledarskap och får möjlighet att åka på stiftets ledarutbildning på stiftsgården Stjärnholm.

Anmäl ditt intresse till: