Bibelstudier med hebreiskan som redskap

Tisdagar kl. 16.30-18.00 i Vallda kyrka. Vi tar hebreiskan som redskap för att nå djupare i olika texter och försöker hitta en röd tråd i Bibelns budskap. Vi börjar I begynnelsen. Sista gången för vårterminen är 30 maj.

Ps 22: Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig? …v7: Men jag är en mask och inte en människa…

Varför jämförs Jesus med en mask? Egentligen är det en mycket speciell larv. Honan fäster sej så hårt på ett träd att hon sen inte kommer loss; hon är korsfäst. (Kors och trä är samma ord på hebreiska.) Sen lägger hon äggen och skyddar dem med kroppen som blir ungarnas föda. När modern dör utsöndras en dyrbar, blodröd vätska som man förr färgade kungliga kläder med. Färgen fastnar permanent på ungarna och efter 3 dagar blir modern vit som snö och faller till marken.

Visst ser vi den tydliga jämförelsen med Jesu kropp och blod som utgjuts över oss! Larven och Jesus dör för att avkomman ska leva. Om våra synder är blodröda gör Jesus oss vita som snö; Jes 1:18. 

Utan den hebreiska ordförståelsen, missar vi denna fantastiska bild och väldigt mycket mer. 

Vi har just avslutat en dryg termins bibelstudier i Kullavik; Bibelns utvalda kvinnor, där vi guidats av hebreiskan. 
Nu startar ett bibelstudium i Vallda där vi fortsätter utifrån hebreiskan. 
Vi börjar tisdag 14 mars kl. 16.30 i Vallda kyrka, och håller på till kl. 18.00 ca 10 ggr. (Vid behov kan tiden ändras något). Var gärna med alla gånger, men det går också bra att komma och prova på!)

Anmäl dej till Ciccie på e-post: 
ciccie.pernveden-malm@svenskakyrkan.se
eller tel: 0300-370 40, eller 0760-02 31 64.
VARMT VÄLKOMNA!

Kvällsbön

Tisdagar kl. 19.00-20.00 i Vallda kyrka. Vi lovsjunger, ber för och med varandra och delar härliga vittnesbörd om hur Jesus Kristus har förändrat människors liv. Kvällsbönen träffas fram till midsommarveckan och har sedan sommaruppehåll.