Årets stipendiater är utsedda

S:t Olofs församling förvaltar ett antal stipendier, bland annat inom musik och kultur. Nu har det blivit klart vilka som blir årets stipendiater. I år går G T Bäckmansstipendiet till Ebba Lejonclou (sång/opera).

G T Bäckmans stipendium är ett av Sveriges största musik- och teaterstipendier för ungdomar med anknytning till Norrköping och Östergötland och ska gå till en ung person som visar stor talang och hög klass inom sitt konstområde. I år ligger stipendiesumman på 150 000:-. Till sin hjälp i urvalet tar stipendiekommittén i S:t Olofs församlingsråd sakkunnighjälp av representanter från SON och Östgötateatern.

Ebba Lejonclou är årets G T Bäckmansstipendiat. Hon är verksam inom området sång/opera. 

David Hjärtström får vårt musikstipendium ur Ribbings stipendiefond, med en stipendiesumma på totalt 60 000 kr. David har kyrkorgeln som huvudinstrument och siktar på att bli organist.

Vi har också ett antal stipendiater som får 20 000 kr vardera ur Cederlings stipendiefond. Dessa är Ludwig Dusén, Kalle Kaakinen, Cecilia Steiner, Saga Nättsjö, Wilhelm Nättsjö, Alva Kaakinen och Nataly Garabet.

Traditionsenligt får vi höra musikstipendiaterna, både årets och tidigare års stipendiater i en trettondagskonsert i S:t Olai kyrka.

Stipendiatkonsert
6 januari 18.00 S:t Olai kyrka