Nyhetsarkiv

Här kan du läsa nya och äldre nyheter om renoveringar, verksamheter, pågående projekt i församlingen.

Matteuspassionen framförs i Luleå domkyrka

Publicerad:

En storslagen musikupplevelse väntar, då Johann Sebastian Bachs mästerverk Matteuspassionen framförs i Luleå domkyrka, tisdagen den 26 mars kl. 18.

Långvarig renoveringsprocess av Örnäsgården efter översvämningen

Publicerad:

Efter den omfattande översvämningen som drabbade Örnäsgården i mitten av februari i år fortsätter arbetet med att återställa fastigheten, men det ser ut att bli en längre process än först förväntat.

Översvämning i Örnäsgården: Kommunala rör orsak till problemet

Publicerad:

En översvämning i Örnäsgården, orsakad av ett stopp i kommunens rör, resulterade i omfattande skador på fastigheten. Trots snabba insatser för att pumpa ut vatten och påbörja sanering fortsätter arbetet med att återställa källaren och åtgärda skadorna.

Hissbyte i Örnäsgården

Publicerad:

TV4-konserten Strålande Jul spelas in i domkyrkan

Publicerad:

I slutet av november spelar TV4 in den nationella julkonserten Strålande jul i Luleå domkyrka. Den populära konserten med höga tittarsiffror har i flera år kunnat ses på bästa sändningstid på julafton.

Fira på finska i december

Publicerad:

Anne Simonsson och Maria Ruottinkoski är två kända profiler inom Svenska kyrkan i Luleås verksamhet. Tillsammans med kollegan och diakonen Hilkka Eriksson möter de under årets sista månad de finskspråkiga församlingsborna genom evenemang för alla åldrar.

Återbrukade glaskupor lyser upp kyrkogården

Publicerad:

Vad kan man hitta på med delar från kasserade lyktstolpar? Ja, en vacker ljusinstallation på Innerstadens kyrkogård exempelvis! På samma kyrkogård kan man även njuta av ett vackert blickfång som skapats av återbrukade gravlyktor.

Tornuret står stilla

Publicerad:

Ur led är tiden - och domkyrkans tornur står stilla! Men reservdelar är beställda och uret kommer att lagas inom kort.

Nyskördat och gemenskap på Mjölkudden!

Publicerad:

För andra året i rad höll Luleå domkyrkoförsamling en skördemarknad i Mjölkudden. Strålande väder och feststämning gjorde dagen till en höjdare för säljare som besökare. Och församlingen kan nu skänka en fin summa till Svenska kyrkan i utlandet!

Nytt ljud på Mötesplatsen i Örnäsgården

Publicerad:

Mötesplatsen har genomgått en betydande förändring som har fått besökarna att kunna njuta av en mer fridfull atmosfär.