Sköllersta församling söker ny komminister

Sköllersta församling är belägen ca 2,5 mil söder om Örebro. Församlingen präglas av landsbygd med Pålsboda som centralort. Det finns fem kyrkor i ett stort spann av åldrar, den äldsta är byggd på 1200-talet och den yngsta är byggd på 1930-talet. Det är den yngsta av våra kyrkor som är belägen i Pålsboda, där även församlingsexpeditionen med administrativt centrum ligger. Antalet kyrkotillhöriga är ca 2900 och vi är 12 anställda.

Vår församling breder ut sig i ett vackert landskap i lantlig miljö i södra Närke. Här finns engagerade medarbetare, anställda och ideella som är öppna för nya utmaningar. Genom många kloka beslut och stora förändringar i församlingen har vi kommit långt i utvecklingen och vill fortsätta framåt. 

Det finns många glädjeämnen i församlingen. Särskilt bör nämnas vår aktiva barn-och ungdomsverksamhet som samlar många vardag som fest. På samma sätt inbjuder våra kyrkorum till gemenskap och söndagens mässa är inget undantag. Församlingen är känd av många och är en given aktör i samhället. Det ekumeniska arbetet präglas av glädje och gemenskap och är en naturlig del av församlingslivet.   

 

Tjänsten innehåller grundläggande pastorala uppgifter som t ex. arbete med gudstänst, kyrkliga handlingar, undervisning, konfirmandarbete och själavård.

 

Du som söker bör vara:

·       en lagspelare som vill inspirera och motivera.

.       positiv till att arbeta med såväl gammal som ung.

·       vara tydlig och lyhörd.

·       se positivt på församlingens del i att verka för en levande landsbygd i    samarbete med andra föreningar, myndigheter, skola etc.

·      se ideellt arbete som en naturlig del av att vara kyrka.

 

Vi erbjuder dig:

 

·       En arbetsplats med god arbetsmiljö där människor trivs och              utvecklas.

·       Motiverade och kompetenta medarbetare

·       Engagerade förtroendevalda och ideella

 

Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta 

Sara Folkeson, kyrkorådets ordförande,

tfn 0703-333240    sara.folkeson@svenskakyrkan.se

 

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2023-02-13

till: skollersta.forsamling@svenskakyrkan.se