Foto: Madelen Zander /Ikon

Behöver du prata med någon?

Vi har tid för dig. Vi möter dig oavsett tro eller livsåskådning, kön, ålder, kulturell bakgrund och sexuell läggning. Vi för inga journaler och vi har tystnadsplikt. Våra tjänster är kostnadsfria.

Behöver du någon att tala med?

Ibland är livet besvärligt och man kan behöva vrida och vända på ett problem för att se klarare. Ibland behöver man bara prata av sig. Ibland gungar hela tillvaron och man kan behöva stöd för att hålla ihop och hitta sin styrka.

Till oss kan du komma för att prata om allt som det mänskliga livet rymmer men också om livsåskådning och tro. Våra samtal är stödjande och vägledande med betoning på att du själv ska hitta en lösning på det som hindrar dig att må bra. Vi erbjuder inte terapi eller behandling. Det kan röra sig om enstaka samtal eller flera i följd. Vi kan även ge dig råd och hjälp när något krånglar med ekonomin eller i kontakter med myndigheter och företag. 

Chatt för dig mellan ungefär 12 år till 25 år

Du får prata om precis vad du behöver och vill. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig. Nätvandrarchatten är öppen måndagar och onsdagar klockan 19.00-22.00.

Akut kontakt under under helger och nätter?

Behöver du prata med någon utanför kontorstid eller på helgen? Kontakta Jourhavande präst. Ring, chatta eller skriv ett digitalt brev. De har tystnadsplikt och kostar inget.

Sorgegrupp

Har du förlorat någon som står dig nära, genom döden? Då kan du delta i en sorgegrupp.

    Några personer och en kvinnlig präst sitter på stolar i en ring i en kyrka.

    Stöd i sorgen

    Det finns ett liv efter döden – också för dig som blir kvar. I kyrkan kan du dela sorgen med någon som lyssnar och förstår.

    En manlig präst pratar i mobiltelefon.

    Jourhavande präst

    Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

    Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

    Första hjälpen vid sorg

    Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.