Körsång i domkyrkan.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Sånger kan bära: Körledarfortbildning

Undervisning med sången som utgångspunkt kan leda till körmusiken. Men var ska vi börja och hur kan vi fortsätta? Tre dagars körledarfortbildning med barn och ungas sjungande i centrum. 23-25 jan 2025, Göteborg. 

Med Göteborgs Domkyrkas Flickkör och Gustavi Ungdomskör som övningskörer vill vi låta dig vara med. För andra gången återkommer denna körledarfortbildning. Föreläsningar blandas med praktiska moment, metodik, gestik och repertoar, främst för det fortsatta sjungandet med barn och ungdomar. Du får dirigera körerna i körmusik för diskantkör och ung blandad kör. Kursen mynnar ut i en konsert i Göteborgs domkyrka där Göteborgs Domkyrkas Flickkör och Gustavi Ungdomskör sjunger under ledning av kursdeltagarna lördag 25 januari kl. 12.00.

Du kan delta som aktiv eller som passiv kursdeltagare. Som aktiv deltagare får du repertoar i förväg att förbereda.  

Medverkande lärare är Petter Ekberg, körledare i Göteborgs domkyrka, Florian Benfer, director musices vid Örebro universitet och kördirigent, Ulrika Melin Lasson, stiftsmusiker Göteborgs stift och körledare i Göteborgs domkyrka, mfl. 

Fortbildningen genomförs i samarbete med Göteborgs domkyrkoförsamling. 

 

3500 kr för aktiv deltagare 
2700 kr för passiv deltagare 
Fika alla dagar samt lunch lördagen ingår

23–25 januari 2025, Gustavigården i Göteborg 
Anmäl dig här senast 10 december 

Röster från kursdeltagare 2023

- Jag har fått med mig dirigeringsteknik, men också tankar kring barn och ungdomars sjungande. Hur man kan planera och tänka kring innehåll och repertoarval i körerna på hemmaplan. Känner mig styrkt i min roll som körledare i församlingsarbetet.

- Det bästa jag har varit med på länge!