Begravning

Det är få tillfällen som förändrar tillvaron för oss så radikalt som då en älskad person dör. En begravning är en viktig angelägenhet för de flesta av oss människor. Det är ett tillfälle som kräver både omsorg och eftertanke. För att undvika tveksamhet och svåra ställningstaganden bör var och en av oss i omtanke om våra närmaste ge uttryck för våra önskemål kring vår egen begravning

Kontakt
Vid dödsfall går det bra att ringa någon av prästerna i våra församlingar, Andreas Patriksson i Sätila/Ubbhult eller Johan Danz i Hyssna.
Många väljer att först anlita en begravningsbyrå för att få hjälp med det praktiska kring en begravning. Begravningsbyrån kontaktar sedan någon av församlingarnas präster som i sin tur snarast kontaktar närstående.

Läs mer på Svenska kyrkans gemensamma sidor:

Levande ljus i kyrkan

Begravning

När en människa som står dig nära dör behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska kring dödsfallet – att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen?