Foto: Gustaf Hellsing/Ikon

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Svenska kyrkan vill finnas med i de viktigaste skeendena i ditt liv: från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

En präst räcker ett dopljus till en liten flicka. Föräldrarna står bakom.

Dop

Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan. Här kan du läsa mer om dopet och boka en doptid.

Konfirmation

Är du född 2009 och vill uppleva ett roligt år där vi pratar om stort och smått och lär oss om kristen tro? Anmäl dig till konfirmation! Här hittar du de tre konfagrupper som finns här i Torsby pastorat. Nytt för läsåret 2023-2024 är Gamingkonfirmander!

Vigsel

Vigseln är ett stort och högtidligt ögonblick, ett minne att vårda för livet. Löftena vid vigseln talar om att dela livet med varandra vad det än bjuder.

Någon tänder ett av ljusen vid en kista.

Begravning

Vi håller begravningsgudstjänst för att säga farväl, överlämna en människa till Gud och säga tack. Det är en akt av kärlek och respekt för den som avlidit, men också ett tillfälle att hämta kraft ur för den dödes anhöriga. Att samlas till begravningsgudstjänst; familj, släkt, vänner och andra nära, är ett sätt att gemensamt stötta varandra och minnas den som lämnat oss.

Kontakta Torsby pastorat

Expeditionen är öppen för besök och telefonsamtal måndag och fredag klockan 09.00-12.00 och torsdag 13.00-16.00.
Kyrkogårdsexpeditionen är öppen fredag klockan 09.00-12.00. 
E-post besvaras även utanför öppettiderna.

E-post: torsby.pastorat@svenskakyrkan.se

Telefon: 0303-20 68 40

Adress: Torsby 170, 442 73 KÄRNA
Hitta via Google Maps