Dödens återkomst

Tidens Tecken nummer 7 - 2022

I Dödens återkomst utforskar författarna ur olika infallsvinklar döden som den samtidigt mest personliga och mest universella aspekten av människolivet.I det moderna samhället har döden individualiserats, professionaliserats, kommersialiserats eller förtigits. Men i en värld härjad av pandemier och krig gör sig döden påmind som en kollektiv angelägenhet. Samtidigt verkar vi ha förlorat många av de existentiella resurser vi hade behövt just nu – sorgeritualerna, de bärande berättelserna och andra epokers och kulturers ”konst att dö”.

I detta nummer av Tidens tecken medverkar Markus Hagberg, kyrkoherde i Skara stift och författare, Maria Küchen, författare och kulturskribent, Lars Björklund, präst, författare och föreläsare, Camilla Lif, kyrkoherde i Katarina församling och författare, Lyra Ekström Lindbäck, författare, litteraturkritiker och doktorand i filosofi, Kristina Helgesson Kjellin, docent i kulturantropologi och forskare vid Svenska kyrkans enhet för forskning, Andreas Sandberg, kulturgeograf och forskare vid Svenska kyrkans enhet för forskning och analys, Lena Sjöberg, diakon med en masterexamen i kyrko- och missionsstudier samt Philip de Croy, thanatolog, doktorand i systematisk teologi och författare.

Här kan du gratis ladda ner tre kapitel ur detta nummer:

Mikael Kurkiala - Öppning 

Lars Björklund - Döden är gömd bland de levande

Camilla Lif - Requiem över en hemkänsla

 

Beställ tryckt utgåva


Samtliga nummer av Tidens Tecken finns att beställa direkt från Artos förlag. Följ länkarna i listan nedan för att komma till respektive nummer. Beställ nummer 7 av Tidens tecken här.

Se samtal utifrån senaste numret av Tidens tecken med temat DÖDENS ÅTERKOMST, från Se Människan-scenen på Bokmässan 2022 i Göteborg.

Se samtal utifrån senaste numret av Tidens tecken med temat DÖDENS ÅTERKOMST på Forskartorget på Bokmässan 2022.